" "
Više

    " "

    Policajke Marijana i Dubravka najbolje su hrvatske amaterske slastičarke!

     

    Iz vrlo napetog i zahtjevnog finala slastičarsko-natjecateljskog showa  ‘Tri, dva, jedan – peci!’ Marijana Šustić i Dubravka Kolarić izašle su kao pobjednice! Iza sebe ostavile su dva para, Marijanu i Tomislava te Domagoja i Jakova, osvojivši žiri svojim autorskim, kreativnim slasticama!

    Nakon Marijane Zlomislić i Sanje Sajko, titulu najboljih hrvatskih slastičarki amaterki preuzele su Marijana Šustić i Dubravka Kolarić! U najslađem showu RTL-a prijateljice i kolegice policajke iz Zagreba iza sebe su ostavile devet parova, a u svakoj su epizodi napredovale pripremivši sve bolje i bolje slastice prema temama koje su im zadali članovi žirija.

    peci2 peci1

     

     

    Svoje mjesto u finalu treće sezone showa ‘Tri, dva, jedan – peci!, zajedno s Marijanom i Dubravkom, izborili su Marijana Krajna i Tomislav Golić te Domagoj Turkalj i Jakov Brekalo. U prvom krugu gošća žirija bila je najnagrađivanija hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar, koja je donijela odluku o tome čiji je lava kolač najbolji. Iako su kolači Domagoja i Jakova te Marijane i Tomislava bili razliveni, Mirjana je odlučila da su momci napravili kolač koji je pjenastiji i bogatiji okusom, te su tako Domagoj i Jakov ušli u drugi krug finala zajedno s Marijanom i Dubravkom, a Marijana i Tomislav su ispali iz natjecanja.

    peci3

    – Ne žalimo zbog odlaska tik pred finale. Cijeli show nam je bio odličan, zabavan i ne žalimo ni za čim. Čudno za reći, ali osjećamo olakšanje. Idemo feštati jer smo za sebe pobijedili, bez obzira na rezultate žirija, izjavili su Marijana i Tomislav koji su, sportskim rječnikom, osvojili broncu.

    U drugom krugu superfinalisti Marijana i Dubravka te Jakov i Domagoj dokazali su da se u pet sati mogu napraviti čak dva komplicirana kolača i jedan tehnički zadatak. Žakline i Tea su za ovu prigodu osmislile prve zajedničku kreaciju, ne tako zahtjevnu tortu na dva kata – od čokolade i naranče. Marijana i Dubravka su svu svoju kreativnost unijele u izradu tradicionalne međimurske gibanice i pjenastu tortu od kokosa, dok su Jakov i Domagoj pripremili božićni kolač s orasima, narančom i čokoladom te tortu na kat s mrkvom, narančom i kokosovim brašnom. Od stresa i panike, natjecatelji su radili prave početničke greške, a žiri je doista imao pune ruke posla pri odlučivanju o pobjedniku.

    peci6

    – Bilo je teško donijeti odluku na temelju samo ova tri kolača iz finala. Marijana i Dubravka su svih devet epizoda bile dosljedne i uvijek pri samom vrhu na ljestvici bodova. Okusi njihovih kolača i torti su uvijek bili na nivou te su, za razliku od pojedinih natjecatelja, uvijek radile zahtjevnije slastice, bila je jednoglasna odluka žirija koji čine Tomislav Špiček, Tea Mamut i Žakline Troskot.

    – Ne možemo opisati kakav je osjećaj biti u finalu! Svatko se potajno nada da će doći do kraja, pa čak i da će pobijediti. U samom finalu smo se i Marijana i ja pokušale fokusirati na pečenje kolača, no pored naše radne jedinice su nas žustro bodrili ostali natjecatelji, i na tome im puno hvala. Ovo je za nas jedno veliko iskustvo, puno toga smo naučile od žirija i da možemo, sve bismo opet ponovile!, izjavile su pobjednice treće sezone koje će obje svoje obitelji počastiti večerom u restoranu i proslaviti osvojenih 50.000 kuna i titulu najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske!

    peci5

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

    U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u Italiji i Vatikanu na kojem su posjetili brojne vjerske...

    U Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na...

    Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića u Kninu s izvođačem Agrad...

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni...

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    Održani okrugli stolovi o energetskoj učinkovitosti i povećanju...

    Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba, prošlog...

    NAJNOVIJE

    FOTO Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

    U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u Italiji i Vatikanu na kojem su posjetili brojne vjerske...

    U Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića

    Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića u Kninu s izvođačem Agrad...

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni grad Šibenik donosi detaljne upute

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    Održani okrugli stolovi o energetskoj učinkovitosti i povećanju vidljivosti energetskih i klimatskih politika

    Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta iz Murtera uz podršku Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) iz Zagreba, prošlog...