Novak Đoković boluje od celijakije i zbog toga je odavno potpuno promijenio način prehrane. Slavni tenisač izbjegava sve namirnice koje sadrže gluten i preferira sirovu hranu, piše Zadovoljna.hr
Zbog toga mu je supruga Jelena Đoković za 29. rođendan napravila ‘sirovu’ tortu od malina i čokolade koju je ukrasila velikim srcem. Tortu punu zdravih sastojaka ne treba peći i zbog toga je sjajan izbor za vruće dane, ali zavoljet će je sve osobe koje su alergične na laktozu ili gluten. Ne sadrži mlijeko, gluten niti šećer stoga u njoj možete uživati bez grižnje savjesti.
Kada je Jelena na Instagramu objavila fotografiju torte, mnogi su odmah poželjeli znati od čega se radi pa je s obožavateljima podijelila sastojke.
Ne jedem meso, ribu, mliječne proizvode ili šećer. Moja prehrana sastoji se od 70 posto sirove hrane i 30 posto kuhane (juhe, riža, tjestenina, quinoa). Nemam problema s glutenom, ali ga izbjegavam. Je li to teško? Ne, ako znaš zbog čega to radiš i ako si dobro informiran o tome.
Mnogi će vas pitati otkuda onda dobivate protein ili kalcij i pokušat će vas ismijavati. Da, teško je naći prave namirnice, pripremati ih na zdrav način, s minimalnom ljudskom intervencijom. Zato je važno imati biti organiziran i informiran. Sretna sam jer imam partnera koji je baš poput mene predan zdravlju, napisala je Jelena na Instagramu.
Izvor: Instagram, Zadovoljna.hr