U sklopu festivala Okusi Mediteran! na tvrđavi Barone u tijeku je kulinarska radionica. Profesionalni inozemni kuhari, uz pomoć učenika Turističko – ugostiteljske škole, održavaju Masterclass i obuku hrvatskih kuhara.
Baroneom se šire zamamni mirisi, a svoje znanje i vještine za štednjakom demonstriraju talijanski chef Marco Stabile i francuski chef Lionel Levy, obojica su kuhari u restoranima s jednom Michelinovim zvjezdicom.
Tu su još i Marokanac Issam Rachi, ponosan vlasnik titule Chef godine te Ippei Uemura, Japanac s francuskom adresom.
Prvi je za štednjakom briljirao Talijan Marco Stabile, a kuhao je oradu s tjesteninom uz, našem nepcu neobičan umak od pilećih nogica.
– Koristim jednostavne sastojke bez puno začina kako bi iz njih mogao izvući maksimum. Inače, sviđa mi se bogatstvo hrvatske kuhinje – rekao je chef Stabile.
Yqssine Khalal profesionalni je kuhar već 16 godina, a jučer je uz bok marokanskim i francuskim kolegama kuhao na Mediteranskom trgu u kulinarskom showu.
Oduševljen je Šibenikom i Hrvatskom.
– Prvi sam put ovdje, grad i Šibenčani su prekrasni. I vaša hrana je jako fina, jednostavna, a bogata okusima. Imate pravo bogatstvo ribe, povrća, mesa, prava eksplozija okusa. Jeli smo u restoranu Pelegrini i oduševljeni smo – zadovoljan je francuski chef.
A Masterclassom su, sudeći po do zadnjeg mjesta popunjenom Baroneu, zadovoljni i Šibenčani, klikom na dolje priloženu fotografiju zavirite u atmosferu!