Više

    FOTO: Pun grad turista, predviđa se najbolja turistička sezona do sada

     

    Mjesto radnje Šibenik, vrijeme radnje travanj. Obzirom da turista ima i više no što se u ovo doba godine moglo očekivati, jesu li samo u prolazu ili su kafići, restorani i hoteli već počeli profitirati, provjerili smo kod lokalnih ugostitelja, hotelijera i turističkih djelatnika.

    turisti sezona

    turisti sibenik japanci

     

    heritage

     

    – Vidi se da je sezona počela. Naime, prošli i ovaj tjedan hotel nam je pun. Jako smo zadovoljni i čini se da će sezona biti zadovoljavajuća – kaže Maja Peran, recepcionerka hotela ‘Life Palace’.

    – Kave i kolače zasad dolaze konzumirati uglavnom lokalci. Turisti malo manje, ali polako, bit će i njih kroz koji dan sve više – poručuje zadovoljno Žare.

    restoran heritage konobar

    heritage1

     

    Grupe Japanaca obično su samo u prolazu, ali danas su imali dovoljno vremena da u Šibeniku i ručaju.

    – Odlučili su se za Tomasseo gdje su odlučili probati šparoge i školjke. Nadam se da će biti zadovoljni – kaže njihov turistički vodič Senka Curavić, a početkom sezone zadovoljan je i ugostitelj Ivica Badžim, vlasnik restorana Tomasseo. Kod njega, kaže, ima i lokalaca, ali i turista.

    tomaseo vlasnici

    turisti restoran sibenik

    – Ja sam zadovoljan. Uvijek ovdje ima naših, ali polako dolaze i inozemni gosti. Danas su nam tu Japanci koji će, ne sumnjam, biti zadovoljni našim specijalitetima – govori Ivica.

    restoran sezona turizam

    turisti restoran1

     

    Iz Turističke zajednice Grada nisu nam mogli dati realne podatke jer podaci još uvijek nisu obrađeni, a još uvijek traje proces uhodavanja u eVisitor, informacijski sustav za prijavu i odjavu turista. Ipak, Dino Karađole, direktor TZ Grada nije krio zadovoljstvo činjenicom da se sezona zahuktava.

    – Koliko vidim i čujem od lokalnih ugostitelja, privatnih iznamljivača, hotelijera i ostalih turističkih djelatnika, uglavnom svi izražavaju zadovoljstvo i jedva čekaju da sezona krene kako treba. Brojki i podataka još nemamo kako bismo to mogli i dokazati, ali čini se da nas čeka najbolja sezona do sada – tvrdi Karađole.

    turisti sibenik

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ljetni dan, a od večeri jugo i promjena

    I danas će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Od srijede opet niža temperatura i promjenjivije vrijeme, osobito do petka uz pljuskove...

    FOTO Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

    U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u Italiji i Vatikanu na kojem su posjetili brojne vjerske...

    U Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na...

    Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića u Kninu s izvođačem Agrad...

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni...

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...

    NAJNOVIJE

    Ljetni dan, a od večeri jugo i promjena

    I danas će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Od srijede opet niža temperatura i promjenjivije vrijeme, osobito do petka uz pljuskove...

    FOTO Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

    U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u Italiji i Vatikanu na kojem su posjetili brojne vjerske...

    U Kninu potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića

    Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Knina održano svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na uređenju novog dječjeg vrtića u Kninu s izvođačem Agrad...

    Znate li što i kako možete kompostirati? Zeleni grad Šibenik donosi detaljne upute

    Biootpad je biološki razgradiv otpad iz vrtova i parkova, kuhinjski otpad iz kućanstva, restorana, ugostiteljskih i maloprodajnih objekata, te sličan otpad iz proizvodnje prehrambenih...