" "
Više

    " "

    ŠTO S OSTACIMA HRANE: Evo kako ih pravilno podgrijati

     

    I dok neke namirnice ne smijete podgrijavati, neke ostatke možete opet učiniti ukusnima i toplima. Donosimo pet  trikova za podgrijavanje nekih od svima omiljenih jela.

    Sarma

    Svi znamo kako je sarma još ukusnija idući dan. No, kako biste je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do iduće konzumacije spremljena u hladnjaku. Kada opet poželite pojesti sarmu iz hladnjaka u drugi lonac izdvojite onoliko koliko namjeravate pojesti. Lonac potom stavite na laganu vatru i poklopite. Kako bi se meso sarme potpuno ugrijalo, riža ne bi raskuhala, a sarma zagorila, dodajte malo vode i ostavite da prokuha nekoliko minuta.

    Pečeno meso

    Odreske od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok iskoristite ovaj trik.

    – Zagrijte pećnicu na 100 do 150 stupnjeva te u pladanj za pečenje stavite malo ulja.
    – Odrezak debljine oko 2,5 centimetara treba peći oko 20 do 30 minuta.
    – Za brzinsko podgrijavanje u tavu stavite malo ulja te meso pecite minutu do dvije sa svake strane na srednjoj vatri i s poklopcem.

    Pizza

    Pizza će u mikrovalnoj pećnici postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite pećnicu i uživat ćete u hrskavoj pizzi.

    – Zagrijte pećnicu na 180 do 200 stupnjeva.
    – Na lim stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
    – Pecite pizzu dok sir ne počne reagirati na toplinu i dobije mjehuriće.

    Riža

    Riža će se u mikrovalnoj pećnici raskuhati i više neće biti ukusna. Želite li joj vratiti toplinu i ponovno uživati u prilogu, učinite sljedeće.

    – U loncu zagrijte malo maslinovog ulja i na njega stavite rižu.
    – Na srednjoj vatri kuhajte 3 do 4 minute uz miješanje kuhačom.
    – Po riži možete posipati i malo peršina ili bosiljka te joj tako pojačati okus.

    Tjestenina

    Tjestenina nije ukusna kada je hladna. No to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
    – U lonac stavite vode, ali toliko da pokrije dno te dodajte žlicu ili dvije (ovisno o količini) maslinovog ulja.
    -Dodajte tjesteninu te na srednjoj vatri kuhajte uz neprestano okretanje kuhačom oko 3 do 5 minuta, odnosno dok se tjestenina ne zagrije, piše Zadovoljna.hr.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Policija utvrdila kako je poginuo 72-godišnjak rano jutros...

    Prometna nesreća se dogodila oko 6 sati jutros u Vrbniku kad je 72-godišnjak, za volanom osobnog automobila šibenskih registracija prebrzo ušao u nepreglednu okuku,...

    Gradonačelnik Burić proslavljenoj košarkašici Daniri Nakić Bilić čestitao...

    U povodu uvrštenja u Kuću slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza, gradonačelnik Željko Burić uputio je čestitku proslavljenoj košarkašici, Šibenčanki sa zagrebačkom adresom, Daniri Nakić Bilić. 'Poštovana...

    Bez vode u Braće Polić u Šibeniku

    Zbog kvara na cjevovodu do 12 sati vode neće imati potrošači u ulici Braće Polić.

    NAJNOVIJE

    Policija utvrdila kako je poginuo 72-godišnjak rano jutros u Vrbniku

    Prometna nesreća se dogodila oko 6 sati jutros u Vrbniku kad je 72-godišnjak, za volanom osobnog automobila šibenskih registracija prebrzo ušao u nepreglednu okuku,...

    Gradonačelnik Burić proslavljenoj košarkašici Daniri Nakić Bilić čestitao ulazak u Kuću slavnih

    U povodu uvrštenja u Kuću slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza, gradonačelnik Željko Burić uputio je čestitku proslavljenoj košarkašici, Šibenčanki sa zagrebačkom adresom, Daniri Nakić Bilić. 'Poštovana...

    Bez vode u Braće Polić u Šibeniku

    Zbog kvara na cjevovodu do 12 sati vode neće imati potrošači u ulici Braće Polić.