PAUK NOVI MINISTAR TURIZMA? ‘Branka Juričev Martinčev je 50 svjetlosnih godina bolji izbor’

Sve su glasnije informacije na šibenskoj političkoj sceni kako se unutar HDZ-a poprilično lobira da u fotelju ministra turizma u novoj Vladi zasjedne župan Goran Pauk. U lobiranju za Pauka najjači su predstavnici šibensko-kninskog HDZ-a u prvom redu predsjednik Nediljko Dujić. On ne krije kako mu je trenutno glavni politički cilj u Banske dvore ‘gurnuti’ stranačkog čovjeka iz naše županije što je nedavno i kazao za Šibenski portal.

hdz karamarko 041215 7

-Moj je jedini cilj da Šibensko-kninska županija dobije svog predstavnika u novoj Vladi i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti kada već Klarin nije to postigao u Vladi Zorana Milanovića. Vjerujte mi da će i Klarin promjeniti mišljenje kada vidi koga će naša županija imati u novoj Vladi – kazao je tada Dujić.

Kako neslužbeno doznajemo, za Pauka lobira i novoizabrana saborska zastupnica HDZ-a Josipa Rimac čije su ambicije za sudjelovanjem u izvršnoj vlasti pale u vodu zbog istrage koju protiv nje vodi USKOK. Da Pauk dobro kotira na stranačkoj ljestvici nije tajna. Po drugi put zaredom izabran je za saborskog zastupnika, nedavno je postao predsjednikom Hrvatske zajednice županija, već je treći mandat zaredom šibensko –kninski župan,  ali njegovo iskustvo u turizmu, izuzev funkcije predsjednika TZ-a Šibensko-kninske županije koja po difoltu dolazi sa funkcijom župana, je stvar za raspravu.

Upravo to apostrofiraju i njegovi politički oponenti koji se, doduše, slažu kako bi ovako visoka fotelja u novoj Vladi dala vjetar u leđa našoj županiji.

petar baranović

-Ta mogućnost postoji, nije nerealna, jer je u politici sve moguće. Hipotetski ako se to i ostvari nadam se da bi Pauk kao ministar omogućio da naša županija ne bude diskriminirana kao do sada, ali opet imala je naša županija i do sada svoje predstavnike u Vladi na funkcijama državnih tajnika pa to nije rezultiralo revolucionarnim promjenama. Ipak, ne znam koliko bi njegov izbor bio kompatibilan s najavama novog mandatara da ići na formiranje stranačke Vlade, to ostavljam turističkim stručnjacima na raspravu jer ne pamtim njegove životne epizode u turizmu – kazao nam je predsjednik šibensko-kninskih Reformista Petar Baranović.

Potencijalno Paukovo imenovanje ministrom predsjednik šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin smatra čistim promašajem.

tisno potpisivanje ugovora prezentaciski centar ivan klarin 2

-Imenovati osobu koja godinama vodi županiju s dva nacionalna parka i jednim parkom prirode, a koja konstantno ima najlošije rezultate po broju dolazaka i noćenja, osobu koja u bogomdanoj županiji nije uspjela ostvariti veći turistički rezultat je toliko suludo. Osim toga, padaju u vodu priče o sastavljanju Vlade stručnjaka jer Pauk nije kompetentan za tu poziciju – poručuje Klarin. S druge strane, SDP-ovcu je drago što bi netko iz naše županije mogao zasjesti na visoku funkciju, ali on ima svoj izbor.

-Mislim da je kolegica Branka Juričev Martinčev 50 svjetlosnih godina bolji izbor od Pauka za to mjesto. Ona se dokazala prvenstveno turističkim radom i, premda smo razlitiče političke opcije, bio bi mi jako drago da ona bude imenovana – navodi SDP-ovac.

Novoizabrani saborski zastupnik i nerijetko Paukov najglasniji kritičar, Stipe Petrina, ne misli da bi Paukova nova fotelja išta dobrog donijela Šibensko-kninskoj županiji.

sabor stipe petrina 7 031215

-Dajte molim vas, pa oni su stranački poslušnici i beskičmenjaci! Što oni mogu samostalno napraviti?! Čuo sam i ja da lobiranja traju, ali ne znam koje su uopće županove reference da postane ministar turizma. Očito možemo i tovara staviti za ministra. On već duže vrijeme želi otići iz županije to nije nikakva tajna samo ne znam po čemu bi tu funkciju zaslužio jer sigurno nije zbog rezultata njegova rada u Županiji – ističe Petrina.

Prvi čovjek šibensko-kninskog HNS-a Petar Mišura smatra kako bi Paukov izbor bio dobar iz dva razloga. Prvo jer bi dobili novog župana za kojeg se Mišura nada da će biti aktivniji od Pauka, drugo jer smatra pozitivnim da bilo tko iz naše županije zasjedne u ministarsku stolicu.

odjel za gospodarstvo petar misura

-Ipak, naši dosadašnji kadrovi koji su participirali u izvršnoj vlasti nisu se baš proslavili – zaključuje HNS-ovac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.