Nakon održanih kuharskih radionica za dječje vrtiće s područja LAG-a ‘Laura’ i LAG-a ‘Bura’, jučer jeu hotelu Imperial u Vodicama održana prva od pet kuharskih radionica. Radionice su namijenjene kuharskom i zdravstvenom osoblju dječjih vrtića s područja LAG-a ‘More 249’ i LAG-a ‘Krka’.
Radionicu je vodio Renato Kraljev, poznati zadarski kuhar te dobitnik mnogobrojnih nagrada lokalnih institucija, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.
Na jučerašnjoj održanoj radionici pripremljeno je 5 različitih vrsta juha bogatih nutritivnim
vrijednostima – juha od brokule, slanutka, povrtna juha, pileći ragu i dalmatinski maneštrun. Kuharskom osoblju iz vrtića podijeljena je kuharska odjeća – košulja, pregača i kapa.
Svrha aktivnosti je edukacija kuharskog osoblja i zdravstvenih voditelja dječjih vrtića o pripremi jela od lokalnih poljoprivrednih proizvoda prilagođenih dječjem uzrastu i potrebama te edukacija o važnosti raznolike prehrane temeljene na domaćim poljoprivrednim proizvodima (mediteransko voće i povrće). Na radionicama će se pripremati jednostavna i nutritivno boga jela inspirirana lokalnim poljoprivrednim proizvodima. Cilj edukacija je prenijeti važnost zdrave prehrane temeljene na lokalnim i sezonskim namirnicama te osmišljavanje novih jela.
Također, nastavak radionica će biti danas i sljedeći tjedan.