Četvrti po redu Kulinarski vremeplov održan je danas u Betini, a učenici Turističko-ugostiteljske škole pripremali su riblji meni.
– Kulinarskim vremeplovom jutros smo otputovali stotinjak godina unatrag i pripremali jela uobičajena u otočnoj kuhinji. Pripremu maništruna od sipe i brudeta od sušene morske mačke i pasa učenicima Turističko-ugostiteljska škola Šibenik prezentirali su Valentina i Damir Kapov. U kuhinji su pomagali i sudjelovali i učenici OŠ Murterski škoji Murter, a ljubazno su nas ugostili u restoranu Na moru. Osladili smo se i vrlo ukusnim picipajima – poručuju iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.
Podsjetimo, projekt Kulinarski vremeplov održava se u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije, a svoje snage su udružila četiri županijska muzeja uz suradnju s NP Krka i Turističko-ugostiteljskom školom Šibenik.
Završna manifestacija bit će održana 18. svibnja na Burnumu i to od 10 do 15 sati, a bit će organiziran i besplatan autobus za sve građane koji će doći iz Šibenika.
(Foto: MBDB)