Turističko-ugostiteljska škola Šibenik danas je organizirala ‘Malu gastro školu’ s djecom iz Dječjeg vrtića ‘Osmijeh’ koji su pod mentoriranjem učenika iz TUŠ-a i voditeljicom projekta Biserkom Šmit izrađivali šibenske rafiole prema staroj šibenskoj recepturi.
Povod za ovaj događaj bila je namjera za uvrštavanje Turističko-ugostiteljske škole Šibenik i Dječjeg vrtića ‘Osmijeh’ na popis nositelja nematerijalne kulturne baštine –izrada rafiola.
Ravnateljice Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig i Dječjeg vrtića ‘Osmijeh’ Franka Ercegović dijele želju za njegovanje nematerijalne kulturne baštine s naglaskom na tipični šibenski rafiol.
Učenici TUŠ-a postali su mentori, a djeca iz vrtića učenici, odnosno mali kuhari i barmeni.
Pokazne vježbe odnosile su se na izradu tijesta za rafiole, punjenje i oblikovanje rafiola ,te priprema voćnih koktela i pripremanje kave(pod mentorstvom nastavnika Nikole Nimca).
Pri odlasku, djeci je podijeljen šibenski bagatin, jedan od najuspješnijih projekata TUŠ-a (nagrada za najoriginalniji suvenir) kao još jedan podsjetnik na bogatstvo nematerijalne baštine grada i županije kojoj pripadamo.
Ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik Senka Dodig i ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Osmijeh’ Franka Ercegović dogovorile su se za novi jesenski projekt u okviru ‘male gastro škole’ s temom zdrave prehrane.