Babić Dida Moj Reserve 2016. Bura među najimpresivnijim je vinima od ove sorte koje smo ikad kušali. Stiže iz Rasline pokraj Šibenika gdje je ‘debitantsku’ vinariju osnovao ugledni umirovljeni liječnik Miljenko Bura, piše Vinski klub.hr
Vinograd je zasađenom na škrtom, krševitom tlu, a trsovi su stari između 70 i 100 godina. Bere se relativno kasno, kad je grožđe već koncentrirano, a vino radi bez enoloških intervencija osim dodavanja sumpora.
Uzbudljiv i vrlo sadržajan babić duboke je ali žive rubinske boje iz koje se ne može naslutiti o koliko je ‘iskusnom’ vinu riječ. Miriše fino i slojevito. U spektru aroma crvenog voća ističu se zrele višnje i borovnice, a umjerene herbalne i začinske note formiraju mu karakter.
Okus je bogat, fin, topao i mek. Ima izraženu mineralnu svježinu koja ga drži u savršenoj ravnoteži. Vino je dobro strukturirano, posve uglađenih tanina i neopterećeno bačvom, a miris i okus iznimno dugo traju.
Ima umjerenih, ali dovoljnih 13.7 alkohola te čvrste, uglađene tanine. Uz izražene kiseline djeluje istovremeno moćno i elegantno. Burin Dida Moj Reserva 2016. jedan je od najboljih babića na tržištu. Proljetos smo kušali deset ‘doktorovih’ babića, od vrlo mladog iz berbe 2021. pa do i danas svježega iz 2009. godine.
Cijeli tekst pročitajte OVDJE.