Žižula (lat. Zizyphus jujuba) je voćka koja izgledom podsjeća na datulju, a podrijetlom je iz istočne Azije, pa se naziva i kineska crvena datulja. Sadrži mnoge aktivne biljne spojeve zbog kojih može pružiti određena ljekovita svojstva, piše Krenizdravo.hr.
Više o nutritivnom sastavu i zdravstvenim prednostima koje žižula pruža pročitajte u nastavku članka.
Žižula je voće, izgledom i veličinom nalik šljivama ili malim datuljama. Svježi plodovi žižule okusom podsjećaju na jabuke. Sušena žižula je u mnogočemu sličnija datuljama nego drugom voću. Kako je kora zrelog voća potpuno crvena, tako je žižula poznata i kao kineska crvena datulja.
Žižula je porijeklom iz istočne Azije gdje se s uzgojem krenulo 9.000 godina prije Krista, a u Europi pretežno raste na Mediteranu, ističu stručnjaci s prirodoslovnog portala Plantea.
Više pročitajte OVDJE.