Volite li čokoladu, a tko je ne voli, i drago vam je tamno pivo možda je najbolje povezati ih u jednu slasticu.
Torta s tamnim pivom
Sastojci
250 ml tamnog piva
250 g maslaca
75 g kakao praha
300 g smeđeg šećera
150 g čvrstog jogurta
2 jaja
1 vanilin šećer
275 g brašna
2 i ½ žličice sode bikarbone
Za kremu
250 g mascarponea
100 g kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
kakao za posipanje
Postupak
Pivo nalijte u široki lonaca pa mu dodajte maslac narezan na kockice.
Zagrijavajte sve na srednje jakoj vatri dok se maslac ne otopi.
Maknite s vatre i umiješajte kakao i šećer.
Lagano umutite jaja i jogurt s vanilin šećerom pa i njih umiješajte u smjesu s pivom.
Na kraju dodajte brašno i sodu bikarbonu, sve dobro sjedinite i prebacite u kalup za tortu promjera 23 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i pustite je da se potpuno ohladi.
za kremu
U zdjeli izmiješajte mascarpone, kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Ovom smjesom premažite ohlađenu tortu.
Sve posipajte s još kakaa u prahu i poslužite.
Preuzeto s bloga cukar.com.hr