Razni prhki kolačići najčešće se pripremaju u vrijeme Božića, a mi vam donosimo recept za kokos kiflice koje se tope u ustima. Sastojke za izradu već sigurno imate, a sama priprema vam neće oduzeti previše vremena. Poslužite ih uz šalicu toplog čaja ili kave.
Priprema
- Umijesite tijesto
Sve sastojke stavite u posudu srednje veličine te rukama zamijesite glatko tijesto. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
2. Oblikujte
Od ukupne količine tijesta trgajte manje komadiće i dlanom ih oblikujte u kuglicu. Od kuglice napravite valjak te ga oblikujte u kiflicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto.
3. Pecite
Kiflice slažite na prethodno pripremljen lim te ih pecite otprilike 10 minuta.
4. Posipajte šećerom u prahu
Kiflice će nakon pečenja ostati mekane, ali će stajanjem dodatno stvrdnuti. Tople kiflice posipajte šećerom u prahu. Ostavite da se ohlade pa poslužite.
Sastojci