Jeste li se i vi više puta pred kraj radnog vremena zatekli u mislima kako bi bilo dobro vratiti se kući i da se bez puno komplikacija, pred vama stvori pun tanjur fine hrane? Uz naše fantastične ideje i malo volje, možete se vrlo lako približiti ovoj ideji, piše Podravka
Zapečena tjestenina
Jedna od rado viđenih namirnica svakako je tjestenina. Jelo u kojemu uživaju i odrasli i djeca je Tjestenina u umaku od sira pa zašto se onda ne bismo svi zajedno vratili u djetinjstvo i prisjetili se ovih brzih i ukusnih zalogaja. Umjesto da je skuhate, možete i na drugačiji način – probajte Zapečenu tjesteninu s četiri sira.
Želite li možda svojoj zapečenoj tjestenini dati još malo boje i mediteranskog „štiha“, onda je Zapečena tjestenina s rajčicom i tunom upravo ono jelo koje zadovoljava sve zadane kriterije. Tjestenina bolognese pripremljena na pomalo drugačiji način iznenadit će ukućane navikle na klasiku u tanjuru.
Odlučite li se za lazanje, naša su preporuka Lazanje sa sirom mascarponeom, jer će upravo zahvaljujući mascarponeu biti toliko neodoljivo sočne da trebate pripaziti dok ih ostavite na hlađenju, jer neće im odoljeti ni Garfield, najpoznatiji ljubitelj lazanja.
Povrće na vilicu i žlicu
Kako bi vilice i žlice vaših ukućana zaklepetale u zboru, varivo s gljivama čini se kao odlična ideja, jer neće ostati zakinuti niti oni koji vole povrće, a niti oni koji uživaju u „šumskom mesu.“
Preferirate li ipak mediteranske zalogaje onda će dodatak kozica rezancima od tikvica s umakom bolognese biti prava gozba za sva čula.
Imate li ukupno sat vremena na raspolaganju, iskušajte se u spravljanju savitaka sa špinatom i satricom od sira pa možda upravo ono postane jedno od omiljenih u vašem domaćinstvu. Vjerujemo da će se isplatiti, a one koji s distance gledaju prema špinatu, možda odjednom pretvori u Popaje.
Jedna od ideja koja će u samo 45 minuta stvoriti pravu gozbu i obiteljski ručak su rolice nadjevene pancetom, češnjakom, svježim sirom i peršinom u lovačkom umaku. Poslužiti ih možete uz rižu, krumpir ili neko drugo povrće. Naravno da će se odlično (s)naći i s tjesteninom.
Zlatna piletina s aromatičnim njokama obradovat će sve ljubitelje ukusnih mesnih zalogaja, a oni pak koji naginju ili eksperimentiraju s povrćem, neka iskušaju zapečeno grilano povrće. Naravno, niste li sigurni, uvijek možete dodati nekoliko ploški pancete.