Proljetno razdoblje je kao stvoreno za eksperimentiranje s novim receptima, a posebice kada se radi o slatkim desertima koje obožavamo pripremati! Stoga smo iskoristili ovaj vikend kako bismo napokon isprobali ovaj genijalan recept za ”mliječni” kruh s leopard uzrokom koji, osim što će vas osvojiti svojom mekoćom i rapsodijom okusa, izgleda zaista fotogenično, piše Fashion.hr
Na samome početko moramo priznati kako priprema ovog sjajnog recepta nije nimalo jednostavna, no budite sigurno kako će se ovaj višesatni kulinarski posao itekako isplatiti. A ima li boljeg razdoblja za pripremu nešto kompliciranijeg recepta od produženog vikenda? Razveselite svoje ukućane svojom varijantom kruha koji će baš svi htjeti kušati, a predlažemo da ga i podijelite s vašim dragim prijateljima, a posebice onima koji obožavaju leopard uzorak i koji će ponajviše biti impresionirani samom estetikom koja, moramo priznati, zove na fotkanje! U nastavku potražite recept, a ako vam je potrebna i vizuana podrška, pronađite detaljne upute na linku!
Sastojci :
380 ml mlijeka, mlakog
1 žlica kvasca
100 g šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
560 g tvrdog brašna
1 prstohvat soli
30 g maslaca, sobne temperature
Za tamniju smjesu:
50 g čokolade (otopljene)
10 g kakao praha
1 žličica crne paste za bojenje hrane
Za smeđu smjesu
30 g kakao praha
20 g mlijeka
Priprema:
U zdjelu za miksanje ulijte mlijeko, kvasac i šećer te sve skupa dobro umutite. Ostavite smjesu da odstoji 15-ak minuta dok se kvasac ne ”aktivira”. Svemu potom dodajte vaniliju, brašno, sol i maslac i miješajte na većoj brzini nastavcima za oblikovanje tijesta sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesa će biti prilično ljepljiva pa ćete je morati izvaditi iz posude uz pomoć malo brašna. Podijelite ju na dva jednaka dijela, a zatim jedan od njih prepolovite. Stavite komade tijesta u tri zdjele. Najveći komad mora biti bijeli. Smjesu pokrijte plastičnom folijom i ostavite 1 sat.
Sve komade tijesta prepolovite, razvaljajte dok svaki komad ne bude dugačak 35 cm i stavite u kalup za kruh veličine 35×10 cm. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 1 sat da se dignu.Zagrijte pećnicu na 180° C i sve skupa pecite oko 20 minuta. U slast!