Više

    U slast!

    Evo sjajan recept za preukusan kruh s leopard uzorkom koji morate probati

     

    Proljetno razdoblje je kao stvoreno za eksperimentiranje s novim receptima, a posebice kada se radi o slatkim desertima koje obožavamo pripremati! Stoga smo iskoristili ovaj vikend kako bismo napokon isprobali ovaj genijalan recept za ”mliječni” kruh s leopard uzrokom koji, osim što će vas osvojiti svojom mekoćom i rapsodijom okusa, izgleda zaista fotogenično, piše Fashion.hr

    Na samome početko moramo priznati kako priprema ovog sjajnog recepta nije nimalo jednostavna, no budite sigurno kako će se ovaj višesatni kulinarski posao itekako isplatiti. A ima li boljeg razdoblja za pripremu nešto kompliciranijeg recepta od produženog vikenda? Razveselite svoje ukućane svojom varijantom kruha koji će baš svi htjeti kušati, a predlažemo da ga i podijelite s vašim dragim prijateljima, a posebice onima koji obožavaju leopard uzorak i koji će ponajviše biti impresionirani samom estetikom koja, moramo priznati, zove na fotkanje! U nastavku potražite recept, a ako vam je potrebna i vizuana podrška, pronađite detaljne upute na linku!

    Sastojci :

    380 ml mlijeka, mlakog
    1 žlica kvasca
    100 g šećera
    1 čajna žličica ekstrakta vanilije
    560 g tvrdog brašna
    1 prstohvat soli
    30 g maslaca, sobne temperature

    Za tamniju smjesu:

    50 g čokolade (otopljene)
    10 g kakao praha
    1 žličica crne paste za bojenje hrane

    Za smeđu smjesu

    30 g kakao praha
    20 g mlijeka

    Priprema:

    U zdjelu za miksanje ulijte mlijeko, kvasac i šećer te sve skupa dobro umutite. Ostavite smjesu da odstoji 15-ak minuta dok se kvasac ne ”aktivira”. Svemu potom dodajte vaniliju, brašno, sol i maslac i miješajte na većoj brzini nastavcima za oblikovanje tijesta sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesa će biti prilično ljepljiva pa ćete je morati izvaditi iz posude uz pomoć malo brašna. Podijelite ju na dva jednaka dijela, a zatim jedan od njih prepolovite. Stavite komade tijesta u tri zdjele. Najveći komad mora biti bijeli. Smjesu pokrijte plastičnom folijom i ostavite 1 sat.

    Sve komade tijesta prepolovite, razvaljajte dok svaki komad ne bude dugačak 35 cm i stavite u kalup za kruh veličine 35×10 cm. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 1 sat da se dignu.Zagrijte pećnicu na 180° C i sve skupa pecite oko 20 minuta. U slast!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Umro je glasoviti violinist i pedagog Tonko Ninić

    Šibenčanin Tonko Ninić, glasoviti hrvatski violinist, pedagog i dugogodišnji član te koncertni majstor Zagrebačkih solista, preminuo je u 91. godini, javlja HRT. Ninić (1934. –...

    Izložba ‘Kalama, skalama, butama’ u Studiju Galerije sv....

    Izložba fotografija 'Kalama, skalama i butama', u organizaciji Fotokluba Šibenik i Gradske knjižnice 'Jurja Šižgorića' bit će otvorena u četvrtak, 28. studenoga, u Studiju...

    Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije odobrena dva EU projekta

    Odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture od 8. studenog ove godine, Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije dodijeljena su bespovratna sredstva za dva EU projekta u...

    Poznat uzrok požara u objektu obrta za reciklažu...

    Obavljenim očevidom na mjestu požara, u srijedu, 27. studenog, u Kistanjama unutar objekta obrta za reciklažu i preradu plastike, utvrđeno je da je uzrok...

    NAJNOVIJE

    Umro je glasoviti violinist i pedagog Tonko Ninić

    Šibenčanin Tonko Ninić, glasoviti hrvatski violinist, pedagog i dugogodišnji član te koncertni majstor Zagrebačkih solista, preminuo je u 91. godini, javlja HRT. Ninić (1934. –...

    Izložba ‘Kalama, skalama, butama’ u Studiju Galerije sv. Krševana

    Izložba fotografija 'Kalama, skalama i butama', u organizaciji Fotokluba Šibenik i Gradske knjižnice 'Jurja Šižgorića' bit će otvorena u četvrtak, 28. studenoga, u Studiju...

    Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije odobrena dva EU projekta

    Odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture od 8. studenog ove godine, Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije dodijeljena su bespovratna sredstva za dva EU projekta u...

    Poznat uzrok požara u objektu obrta za reciklažu plastike u Kistanjama

    Obavljenim očevidom na mjestu požara, u srijedu, 27. studenog, u Kistanjama unutar objekta obrta za reciklažu i preradu plastike, utvrđeno je da je uzrok...