U restoranu Stari grad na šibenskoj rivi možete pojesti ono na što u Šibeniku zasigurno niste navikli. Spretni kuhani restorana spremit će vam file krokodila na dva načina, pohani ili na grillu, kako već više volite. Na tu ideju, s namjerom da oplemeni ponudu šibenskih restorana u tmurna zimska vremena, došao je vlasnik Edi Renje.
– Zimi se u našim restoranima sve svodi na isto, a čini mi se kako su i dalje najpopularnije pizze. Htio sam privući ljude daškom egzotike, nečim drugačijim, pa sam se odlučio na meso krokodila. O njemu sam čuo od jednog prijatelja, nabavio sam file krokodila, kuhari su se malo pomučili oko recepta i dobili smo dva egzotična i ukusna jela na ponudi- kaže Edi Renje.
Do mesa krokodila i nije tako komplicirano doći.
– U Šibeniku ga se ne može nabaviti, ali po boljim trgovačkim centrima po Hrvatskoj, pogotovo u Zagrebu, nije problem naći krokodilski file. Na deklaraciji se to meso vodi pod divljač, ali pretpostavljam da se uvozi s farmi krokodila u Aziji i Africi- kaže Renje.
Odaziv Šibenčana je dobar, ali dojmovi su različiti.
– Neki kažu da to ne bi stavili u usta pod nikakvu cijenu, a drugima, koji su probali, je odlično. Ako ne probaš nešto, ne možeš o tome ni govoriti, zar ne? Uglavnom, okus krokodilskog filea usporedio bi s kombinacijom okusa riječne ribe i bijelog pilećeg mesa. Meni je izvrsno- kaže Renje.
Ako želite i sami provjeriti kakav okus ima krokodil, na meniju Starog Grada nalazit će se do trećeg mjeseca. Tada opet počinje sezona, mjesta za egzotiku na meniju neće više biti. A ako vam se i ne svidi, možete izabrati nešto iz uobičajene ponude restorana, poput rižota, ribe, tjestenine, pizza…