Više

    FOTO: EGZOTIKA NA STOLU: Novi šibenski specijalitet je pohani krokodil!

     

    U restoranu Stari grad na šibenskoj rivi možete pojesti ono na što u Šibeniku zasigurno niste navikli. Spretni kuhani restorana spremit će vam file krokodila na dva načina, pohani ili na grillu,  kako već više volite. Na tu ideju, s namjerom  da  oplemeni ponudu šibenskih restorana u tmurna zimska vremena, došao je vlasnik Edi Renje.

    kroko222kroko333– Zimi se u našim restoranima sve svodi na isto, a čini mi se kako su i dalje najpopularnije pizze. Htio sam privući ljude daškom egzotike, nečim drugačijim, pa sam se odlučio na meso krokodila. O njemu sam čuo od jednog prijatelja, nabavio sam file krokodila, kuhari su se malo pomučili oko recepta i dobili smo dva egzotična i ukusna jela na ponudi- kaže Edi Renje.

    kroko111Do mesa krokodila i nije tako komplicirano doći.

    – U Šibeniku ga se ne može nabaviti, ali po boljim trgovačkim centrima po Hrvatskoj, pogotovo u Zagrebu, nije problem naći krokodilski file. Na deklaraciji se to meso vodi pod divljač, ali pretpostavljam da se uvozi s farmi krokodila u Aziji i Africi- kaže Renje.

    Odaziv Šibenčana je dobar, ali dojmovi su različiti.

    – Neki kažu da to ne bi stavili u usta pod nikakvu cijenu, a drugima, koji su probali, je odlično. Ako ne probaš nešto, ne možeš o tome ni govoriti, zar ne? Uglavnom, okus krokodilskog filea usporedio bi s kombinacijom okusa riječne ribe i bijelog pilećeg mesa. Meni je izvrsno- kaže Renje.

    kroko5Ako želite i sami provjeriti kakav okus ima krokodil, na meniju Starog Grada nalazit će se do trećeg mjeseca. Tada opet počinje sezona, mjesta za egzotiku na meniju neće više biti. A ako vam se i ne svidi, možete izabrati nešto iz uobičajene ponude restorana, poput rižota, ribe, tjestenine, pizza…

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Županijska TZ u suradnji s lokalnima revitalizira tradiciju...

    Marendu, kao tradicionalan dalmatinski kuhani obrok, koji je omogućavao nastavak, uglavnom napornog, radnog dana težaka, maranguna, radnika ali i svih uzrasta dalmatinskog puka, Turistička...

    Slivno bez vode u srijedu, 24. travnja do...

    Zbog radova na cjevovodu u srijedu, 24. travnja od 8 do 12 sati vode neće imati mještani zaseoka Slivno.

    Pritvoren muškarac (65) koji je u Šibeniku, spaljujući...

    U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Kriminalističkim istraživanjem...

    U petak, 26. travnja bez struje zapadni dio...

    Zbog nepovoljnih vremenskih prilika za danas planirani radovi odgađaju se za petak, 26. travnja od 9 do 12 sati te će bez električne energije...

    NAJNOVIJE

    Županijska TZ u suradnji s lokalnima revitalizira tradiciju pripreme marende

    Marendu, kao tradicionalan dalmatinski kuhani obrok, koji je omogućavao nastavak, uglavnom napornog, radnog dana težaka, maranguna, radnika ali i svih uzrasta dalmatinskog puka, Turistička...

    Slivno bez vode u srijedu, 24. travnja do 12 sati

    Zbog radova na cjevovodu u srijedu, 24. travnja od 8 do 12 sati vode neće imati mještani zaseoka Slivno.

    Pritvoren muškarac (65) koji je u Šibeniku, spaljujući otpadnu građu, izazvao požar na brodu i autu

    U Policijskoj postaji Šibenik je provedeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Kriminalističkim istraživanjem...

    U petak, 26. travnja bez struje zapadni dio županije

    Zbog nepovoljnih vremenskih prilika za danas planirani radovi odgađaju se za petak, 26. travnja od 9 do 12 sati te će bez električne energije...