Više

    ZABORAVITE OPASNE PEKARNICE: Zamijesite kruh za 3 minute sa samo 4 sastojka

     

    Kruh kojega sami spremite u svakom slučaju bit će zdraviji od onog kojeg možete kupiti.

    Bijeli, polubijeli, kukuruzni ili raženi, bez obzira na vrstu kruha koju birate u pekarnicama, on vrvi aditivima. U današnje vrijeme zbog sve lošije kvalitete pšenice pekarima je teško proizvesti kruh bez dodataka. Mnogima omiljeni bijeli kruh proizvodnjom gubi magnezij i vitamin B1 te je time manje hranjiv. S dodatcima ili bez njih, mnogi od nas kruh konzumiraju gotovo svakodnevno pa bi stoga bilo najbolje da svojoj obitelji kruh pripremamo u vlastitim kuhinjama. Jer osim što je zdraviji, on je ujedno i ukusniji. A k tome nema ništa bolje od mirisa toplog, domaćeg kruha koji se širi našim domom. Pečenje kruha ne mora biti mukotrpan i težak posao uz recept koji vam donosimo. Tijesto za ovaj ukusni kruh ne mora se premijesiti više puta i nakon svakog mješanja ostaviti da se još jednom diže. Tajna dobrog kruha jest dobro tijesto. A za dobro tijesto potrebno je vrijeme tijekom kojega će kvaščane gljivice odraditi svoj dio posla.

    Za pripremu ovog tijesta potrebne su vam tri minute, a nakon toga potrebno ga je ostaviti 12 sati da se diže bez fizičkih i vremenskih intervencija. Kada je tijesto spremno, do spremanja u pećnicu trebat će vam manje od pet minuta. Vrijeme je to potrebno da za grijanje pećnice. Kruh se sastoji od brašna, vode, soli i kvasca te se u njega ne dodaju nikakvi drugi dodatci. Na tri šalice brašna potrebna vam je čajna žlica soli te jedna najmanja žlica suhog kvasca i jedna i pol šalica mlake vode. U ljetnom periodu tijesto se digne za najviše osam sati, dok ga je u hladnim, zimskim mjesecima potrebno ostaviti na toplom mjestu.

    Odlična fora jest ta da brašno koje ćete staviti u vaš domaći kruh možete sami birati. Sve sastojke dobro promiješajte i nakon 12 sati tijesto se može istresti u lim i peći. Tijesto prije pečenja možete posipati makom, kimom, sezamom ili nekim drugim sjemenkama koje volite. Kruh se prvo peče na najvišoj temperaturi pola sata, a zatim nekoliko minuta na 130 stupnjeva. Vrijeme pečenja ovisi o veličini posude, ali i vrsti brašna. Kruh od raženog brašna peče se najduže. Kruh od drugih vrsta brašna trebao bi biti gotov za oko sat vremena.

    izvor:dnevno. hr

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Jezerani se ne šale, Ražincima zabili sedam komada...

    Jezera II Friška Riba Kukirin. Vodeća momčad Županijske malonogometne lige zaslužila je da je joj napišemo puno ime. U šest odigranih utakmica nebesko-plavi su...

    Šibenčanke kod Medveščaka upisale šestu pobjedu u nizu,...

    Košarkašice Šibenika upisale su i šestu prvenstvenu pobjedu u nizu. U Zagrebu su nakon produžetka svladale domaći Medveščak sa 78:71 te se s omjerom...

    Vidović: ‘Trebala nam je ova pobjeda’; Carević: ‘Možda...

    Rajko Vidović debitirao je pobjedom u prvenstvu na klupi Šibenika. Greške iz Kup utakmice sa Slaven Belupom su ispravljene, momčad je treninzima dodatno uigrana...

    FOTO Uh, lakše se diše! Šibenik pobjedom nad...

    Lakše se diše na Šubićevcu. Nakon tri mjeseca i devet kola posta napokon je upisana prvenstvena pobjeda i to protiv izravnog konkurenta Gorice. Narančasti...

    NAJNOVIJE

    Jezerani se ne šale, Ražincima zabili sedam komada za nastavak stopostotnog niza

    Jezera II Friška Riba Kukirin. Vodeća momčad Županijske malonogometne lige zaslužila je da je joj napišemo puno ime. U šest odigranih utakmica nebesko-plavi su...

    Šibenčanke kod Medveščaka upisale šestu pobjedu u nizu, tri igračice upisale double-double

    Košarkašice Šibenika upisale su i šestu prvenstvenu pobjedu u nizu. U Zagrebu su nakon produžetka svladale domaći Medveščak sa 78:71 te se s omjerom...

    Vidović: ‘Trebala nam je ova pobjeda’; Carević: ‘Možda se brzo zaboravilo ono što sam napravio u Šibeniku’

    Rajko Vidović debitirao je pobjedom u prvenstvu na klupi Šibenika. Greške iz Kup utakmice sa Slaven Belupom su ispravljene, momčad je treninzima dodatno uigrana...

    FOTO Uh, lakše se diše! Šibenik pobjedom nad Goricom skočio na šesto mjesto

    Lakše se diše na Šubićevcu. Nakon tri mjeseca i devet kola posta napokon je upisana prvenstvena pobjeda i to protiv izravnog konkurenta Gorice. Narančasti...