Više

    KREATIVNI PROJEKT AGENCIJE KOCKA: Prvi višejezični portal namijenjen turistima !

     

    Kreativni tim šibenske agencije Kocka u svojem je malom kreativnom laboratoriju u samom centru grada“skuhao“ još jedan neobičan projekt. Agencija Kocka kreirala je prvi news portal u Šibensko-kninskoj županiji koji će biti namijenjen turistima. Riječ je o internetskom portalu Šibenik BIRD koji će svjetlo dana ugledati 15. lipnja, neposredno pred „špicu“ sezone, a donosit će sve bitne i zanimljive informacije na više svjetskih jezika; osim hrvatskog još i na engleskom, njemačkom i talijanskom. BIRD će na zanimljiv, pregledan, moderan i sadržajno prihvatljiv način obuhvatiti sve ključne elemente vezane za jednu turistički poželjnu destinaciju, kao što je Šibensko-kninska županija.

    bird7 bird4

    Kako napominje Marko Barišić, direktor Kocke i njezin glavni dizajner, portal Šibenik BIRD obuhvaća široki spektar sadržajnih elemenata, od najnovijih vijesti na dnevnoj bazi koje su od primarnog interesa i važnosti turistima i posjetiteljima Šibensko-kninske županije, pa do svih ostalih sastavnica i elemenata kojima obiluje naša županija.

    kocka_25052015

    Misija Šibenik BIRD-a jest da na višejezičnom portalu objedini ponudu, ali i ključne informacije o svim gradovima, TZ-ovima i općinama u županiji. Pri tome se misli na informacije o kulturnim i zabavnim događanjima, servisne informacije te sve što bi turiste moglo interesirati, uključujući i povijesne priče, isječke iz bogate kulturno-povijesne baštine, sličice prirodnih ljepota i atrakcija, gastronomsku ponudu… Na Šibenik Birdu ćete, primjerice, moći pronaći informacije o tome gdje večeras možete izaći i gdje ćete zadovoljiti svoj gastronomski ukus, ali isto tako i preporuke što na nekoj lokaciji trebate vidjeti te na što obratiti pažnju. Bit će to svojevrsni putokaz za turiste koji za cilj ima zadovoljiti njihovu znatiželju kad je u pitanju informiranje o destinaciji i udovoljiti njihovim apetitima.
    bird2
    Osim informacija o destinacijama na Šibensko-kninskom području, Šibenik BIRD će svaki dan donositi na tri jezika prevedene vijesti od kulturnog i društvenog značaja koje bi mogle biti zanimljive posjetiteljima ovog područja. Bitno je, istaknut će Barišić, samo da nema politike i ostalih „teških“ tema koje turisti sasvim sigurno ne priželjkuju na takvom portalu.
    Budući da je riječ o portalu specijaliziranom za turističke korisnike, Šibenik BIRD sadržavat će i popis smještajnih kapaciteta, hotela, hostela, kampova, apartmanskih smještajnih jedinica, te turističkih agencija, kako bi turisti imali dostupne sve potrebne informacije na jednom mjestu i na taj način bili u mogućnosti isplanirati cijeli svoj boravak u Šibensko-kninskoj županiji. Na razvoju ove ideje radio je čitav Kockin tim – Marko Barišić, Anamaria Petani te Duška Radetić koja je autorica inovativnog loga Šibenik BIRD-a.
    – Kada smo stvarali ovaj portal vodili smo računa o tome da Šibenik BIRD bude naoko privlačan, dakle modernog dizajna s prepoznatljivim logotipom ptice koja predstavlja ljepotu i slobodu kretanja. Do ideje Šibenik BIRD-a došli smo vodeći se mišlju kako bi se svaka osoba trebala osjećati prilikom posjeta našem gradu i županiji. Vrlo brzo smo došli do zaključka da je BIRD utjelovljenje svega lijepoga što nudimo: brzu i potpunu informaciju, ljepotu sadržajne cjeline te slobodu kretanja našim virtualnim prostorom, s mnoštvom informacija putem kojih posjetitelj može upoznati naš kraj, kulturu i način života. Upravo tako želimo da se naši posjetitelji osjećaju kad otvore naš portal i kad posjete naš grad i županiju – napominje Anamaria Petani, koordinatorica ovog projekta.
    bird3
    Inače, Kocka ima bogat portfelj uspješno provedenih projekata. Barišić podsjeća na niz projekata edukativnih knjižica namijenjenih najmlađima, a putem kojih se djeci pažnja skretala na važnost recikliranja, očuvanja okoliša, važnost vode za žive organizme, ili načine ponašanja u okruženju nacionalnih parkova. Kocka je također tvorac idejnog projekta muzejskog postava u Muzeju betinske drvene brodogradnje, zaslužna je za vizualni identitet Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku 2014. te novi imidž Županijskog Radio Šibenika. Kreativni tim ove agencije glavni je „krivac“ što su šibenske palače, ali i ostale gradske znamenitosti označene inovativnim 3D tablama, Funcutima su povodom 30. godišnjice postojanja ove navijačke udruge poklonili dizajn logotipa, pokazavši tako i svoju društvenu odgovornost, a izradili su i kompletan vizual poznatog brenda Beef shop za ulazak na hrvatsko tržište te još mnogo toga. Agencija je osmislila inovativnu on-line aplikaciju za istraživanje Kornata, u suradnji s Javnom ustanovom NP Kornati, a u suradnji s Gradom Šibenikom i Sveučilištem u Zagrebu upravo radi na projektu marketinškog jačanja Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, kako bi javnosti na razumljiv i artikuliran način proslijedila niz informacija koje su maturantima potrebne kako bi se odlučili za upis na ovaj studij koji u rujnu po prvi put upisuje studente.

    bird7
    Barišić će kazati kako je Šibenik BIRD samo kruna tog iskustva.
    – Kocka je vjerojatno jedina županijska agencija koja na jednom mjestu ima sve – dizajnere, fotografe, stručnjake za marketing i PR, programere, projektante i arhitekte te ljude ostalih kreativnih profila. Oduvijek nam je bio važan isključivo timski rad koji je dosad rezultirao nizom projekata kojima se ponosimo. BIRD je sažeo to naše stručno znanje u jednu, na šibensko-kninskom području, jedinstvenu priču. Nadamo se kako će turisti u njemu uživati onoliko koliko smo mi uživali dok smo ga stvarali – zaključuje Barišić.
    Jelena Bajkić, marketing manager Dalmare centar:

    – Ekipa iz Kocke je uvijek ažurna, inovativna, puna novih ideja. Spremni su na suradnju i na njih se uvijek možeš osloniti.
    Maja Sulje, marketing manager, Solaris Beach Resort:
    – Uvijek je zadovoljstvo surađivati s mladim inovativnim timom koji svojim idejama nadahnjuje i naprosto je užitak vidjeti da se i Šibenik može podičiti kreativnošću kakvu ima tim Kocke! Suradnju nastavljamo i uvijek joj se iznova veselim!
    Gorana Barišić-Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava, Tvrđava sv. Mihovil:
    – Kod vanjskih suradnika najvažnija nam je dobra i dvosmjerna komunikacija, što svakako s Kockom imamo. Ujednačen vizualni jezik svih promo materijala, brzina i preciznost – sve zajedno u službi dobrog promotivnog materijala!

    bird6
    Joško Babačić, predsjednik Šibenske gradske straže:
    – S Kockom smo započeli suradnju za vrijeme prošlogodišnjeg Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku. Marketinški i oglašivački dio koji je Kocka odrađivala bio je najbolji od svih dosadašnjih sajmova. I ove ćemo godine tražiti suradnju s njima.
    Hrvoje Zekanović, čelnik Hrasta
    – Meni je svaka dobra inicijativa draga. Kocka radi jedan dobar posao na svom području djelovanja. Moje iskustvo s Kockom je pozitivno, imamo zaista dobar profesionalni odnos. Kocka je primjer kako se velike stvari mogu raditi iz male sredine.

    bird5
    Dino Karađole, direktor Ureda TZ Grada Šibenika
    – Surađujemo praktički od prvoga dana i imali smo niz projekata dosada, od web stranice, signalizacije, označavanja palača. Zadovoljan sam u kojem to smjeru ide. Marko Barišić zaista radi dobar dizajn i prepoznaje motive za određene projekte.
    Zvonko Pešić, inicijator projekta Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora
    – Od prvog kontakta s timom iz agencije Kocka pa do danas vidio sam da se radi o veoma profesionalnoj i dinamičnoj mladoj ekipi. Oni su inovativni, kreativni, pouzdani, sve ono što je bilo dogovoreno bilo je i izvršeno.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...