" "
Više

    " "

    Proljetna kava

     

    Proljetno sunce izmamilo je većinu ljudi napokon iz trgovačkih centara, zadimljenih zimskih barova i domova. Riva je puna i svi štekati rade punom parom. Ljenčarenje na suncu, pogled na kanal i brodove u ovom trenutku važniji je od kvalitete kave i u proljeće se uvijek traži stolica više. Nepoznati ljudi pitaju je li slobodno i sjedaju za isti stol jedni drugima, pa možemo priznati da je ovo još jedan od načina kako kava zbližava ljude. Ugostitelji će možda prigovoriti kako svi uz jednu kavu predugo sjede i ne oslobađaju prostor drugim gostima, ali to je razumljivo jer ljudi su zaista željni ovako lijepog vremena nakon duge i kišne zime.

    ŠTO NARUČITI

    Ako se pitate kakvu kavu piti u proljeće, mogu vam dati nekoliko savjeta iako svaki od napitaka se može piti tokom cijele godine.

    AMARETTO MOCHACCINO COCKTAIL – (sastojci: 0,03 amaretto liker, 1 limenka mochaccina, marascino višnja za dekoraciju)

    Napunite čašu ledom i dodajte amaretto preko leda. Zatim dolijte mochaccino i dobro promješajte. Ukrasite sa marascino višnjom.

    LAVENDER MINT SHAKERATO – (sastojci: 2 espressa, led, 0,03 sirup od lavande, dva listića mente, 1 dl sviježeg mlijeka)

    Napravite 2 espressa i stavite ih sa strane, zatim napunite boston shaker leda do polovice pa dodajte sirup od lavande. Zgnječite listiće mente i preko nijh dodajte mlijeko. Mentu i mlijeko zatim dodajte u shaker pa uspite dupli espresso koji ste na početku napravili. Sve dobro izmješajte i ulite u čašu, a pritom odstranite listiće koje ste prethodno zgnječili.

    S OKUSOM VIŠNJE

    CHOCOLATE SWEET CHERRY TEMPESTA – (sastojci: 6-8 usitnjenih crvenih višanja, čaša leda, 0,02 preljeva od čokolade, 0,01 tekućeg šećera, 0,05 nemasnog mlijeka, 2 espressa)

    Usitnjene višnje stavite u blender pa dodajte led, tekući šećer, čokoladni preljev i nemasno mlijeko. Pripremite dupli espresso i dolijte u blender, te upalite na minimalnu brzinu dok ne postane gusta smjesa- otprilike 45 sekundi. Servirajte u čašu sa slamkom.

    COFFEE CLOUD – (sastojci: 1dl nemasnog mlijeka, 0,02 tekućeg šećera, espresso)

    Uspite mlijeko i tekući šećer u čašu za miješanje. Dobro izmješajte slatko mlijeko koristeći mali ručni mikser ili blender oko 1 minutu. Tučeno mlijeko dodajte u čašu za serviranje. Pripremite espresso i prelijte preko mlijeka.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Sagena West Ham slavila u derbiju, Leptiri i...

    Odigrano je sedmo kolu play offa Mininogometne lige Šibenik. Vodeća Čista Velika svladala je Elektro Burić, dok je u derbiju kola Sagena West Ham...

    Vastićevi mladići opasno vise, u posljednje tri utakmice...

    Za razliku od seniora koji se bore za ulazak u elitni rang, juniori Šibenika pokušavaju se spasiti da ne ispadnu iz istog. A u...

    FOTO Novo zlato za Augusta Lambašu, finale dobio...

    August Lambaša, član Kickboxing kluba Dalmatino, nastavlja s odličnim nastupima. Mladi Šibenčanin okitio se zlatom na međunarodnom turniru Glina Open 2024. koji je okupio...

    NAJNOVIJE

    Sagena West Ham slavila u derbiju, Leptiri i dalje prizemljeni na dnu ljestvice

    Odigrano je sedmo kolu play offa Mininogometne lige Šibenik. Vodeća Čista Velika svladala je Elektro Burić, dok je u derbiju kola Sagena West Ham...

    Vastićevi mladići opasno vise, u posljednje tri utakmice primili 12 golova

    Za razliku od seniora koji se bore za ulazak u elitni rang, juniori Šibenika pokušavaju se spasiti da ne ispadnu iz istog. A u...

    FOTO Novo zlato za Augusta Lambašu, finale dobio prekidom u prvoj rundi

    August Lambaša, član Kickboxing kluba Dalmatino, nastavlja s odličnim nastupima. Mladi Šibenčanin okitio se zlatom na međunarodnom turniru Glina Open 2024. koji je okupio...