Više

    FOTO: EGZOTIKA NA STOLU: Novi šibenski specijalitet je pohani krokodil!

     

    U restoranu Stari grad na šibenskoj rivi možete pojesti ono na što u Šibeniku zasigurno niste navikli. Spretni kuhani restorana spremit će vam file krokodila na dva načina, pohani ili na grillu,  kako već više volite. Na tu ideju, s namjerom  da  oplemeni ponudu šibenskih restorana u tmurna zimska vremena, došao je vlasnik Edi Renje.

    kroko222kroko333– Zimi se u našim restoranima sve svodi na isto, a čini mi se kako su i dalje najpopularnije pizze. Htio sam privući ljude daškom egzotike, nečim drugačijim, pa sam se odlučio na meso krokodila. O njemu sam čuo od jednog prijatelja, nabavio sam file krokodila, kuhari su se malo pomučili oko recepta i dobili smo dva egzotična i ukusna jela na ponudi- kaže Edi Renje.

    kroko111Do mesa krokodila i nije tako komplicirano doći.

    – U Šibeniku ga se ne može nabaviti, ali po boljim trgovačkim centrima po Hrvatskoj, pogotovo u Zagrebu, nije problem naći krokodilski file. Na deklaraciji se to meso vodi pod divljač, ali pretpostavljam da se uvozi s farmi krokodila u Aziji i Africi- kaže Renje.

    Odaziv Šibenčana je dobar, ali dojmovi su različiti.

    – Neki kažu da to ne bi stavili u usta pod nikakvu cijenu, a drugima, koji su probali, je odlično. Ako ne probaš nešto, ne možeš o tome ni govoriti, zar ne? Uglavnom, okus krokodilskog filea usporedio bi s kombinacijom okusa riječne ribe i bijelog pilećeg mesa. Meni je izvrsno- kaže Renje.

    kroko5Ako želite i sami provjeriti kakav okus ima krokodil, na meniju Starog Grada nalazit će se do trećeg mjeseca. Tada opet počinje sezona, mjesta za egzotiku na meniju neće više biti. A ako vam se i ne svidi, možete izabrati nešto iz uobičajene ponude restorana, poput rižota, ribe, tjestenine, pizza…

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...