U organizaciji Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Ruralnog poduzetničkog inkubatora „Krka“ Kistanje i Općine Kistanje u Ruralnom poduzetničkom inkubatoru u Kistanjama završen je prvi dan dvodnevne manifestacije Taste like Kistanje – Buša na pjatu! s ciljem predstavljanja mesa buše iz domaćeg uzgoja.
Uz Masterclass chefova Davida Skoka i Mate Sučića, na programu je bila i degustacija jela te panel-rasprava na temu uzgoja ove autohtone pasmine goveda koja obitava na našim područjima već stoljećima.
Danas od 10 do 15 sati bio je održan Masterclass pripreme jela od različitih pozicija mesa buše, kojeg je vodio uigrani tandem Skoko – Sučić.
Nastavak je sutra, 7. lipnja na Eko tržnici u Kistanjama u 12 sati gdje će posjetitelji kušati četiri spektakularna jela, ali i druge proizvode lokalnih OPG-ova!