Prema nekim izvorima, moguće je i da su u prvim hamburgerima uživali drevni Rimljani, u čijim se kuharicama iz prvog stoljeća našlo jelo od usitnjenog mesa začinjeno paprom, vinom i pinjolima, ali hamburger kakav danas poznajemo ime je dobio puno kasnije, piše Punkufer.
Njemačkim i austrijskim imigrantima koji su došli u Ameriku možemo zahvaliti tanke kobasice u pecivu (frankfurter odnosno wiener) od kojih je nastao hot dog, no što je s Hamburgom i hamburgerom? Poveznica nije posve jasna, ali Online Etymology Dictionary sugerira da je proizvod od mesa svoj naziv dobio 1880. godine po njemačkom gradu Hamburgu.
Prema nekim izvorima, moguće je i da su u prvim hamburgerima uživali drevni Rimljani, u čijim se kuharicama iz prvog stoljeća našlo jelo od usitnjenog mesa začinjeno paprom, vinom i pinjolima. Puno kasnije, u 17. stoljeću s ruskim brodovima u njemački lučki grad stigla je i delicija od sirovog mesa, tatarski biftek.
Više pročitajte OVDJE.