Iako je idealna u jesenskim i zimskim mjesecima, zbog sezone i dozrijevanja rajčica često se priprema i u ljeto, piše green.hr.
Iako za sve juhe ponekad kažemo da su hrana koja liječi i održava nas zdravima, juha od rajčice ili paradajz juha ima posebno mjesto u našim srcima. Ona je kraljica među juhama, volimo ju, tradicionalno, s malo riže unutra ili s kojom kockicom preprženog kruha. Volimo ju ujutro i navečer, kao comfort food, ali i kao pošteni gablec. A od danas ju volimo i hladnu, jer je spremna za par minuta.
Guste juhe s povrćem uvijek su dobar izbor kao predjelo… pogotovo ako su hladne i ako ne uvjetuju stajanje iznad štednjaka. Osim što za njihovu pripremu treba svega nekoliko minuta i ne zahtijevaju kuhanje, hladne juhe od povrća nevjerojatno su zdrave i ukusne… pa ajmo mi isprobati ovu crvenu fantaziju od rajčice.
Potrebni sastojci:
2 rajčice
1 crvena paprika
1 svježi krastavac
1 manji ljubičasti luk
3 žlice maslinovog ulja
Sol, papar
2 žličice začina
Priprema:
Sve sastojke izradite u blenderu i držite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.