Više

    Otvorene prijave za 'Raise the Bar'

    Kuhari, slastičari i konobari prijavite se na besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima

     

    Kuhari, slastičari i osoblje za posluživanje u restoranima od danas, 1. prosinca, mogu se prijaviti za Stipendije ‘Raise the Bar’ u sklopu kojih će Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa stručnjacima iz ugostiteljskog sektora odabrati najperspektivnije profesionalce kojima će omogućiti besplatnu edukaciju na renomiranim svjetskim učilištima.

    Ovogodišnji stipendisti, Grgo Bačelić i Tibor Klobučar, trenutno pohađaju edukaciju na Le Cordon Bleu u Istanbulu, a Matija Kuzmić će početkom sljedeće godine otputovati u Pariz gdje će usavršiti svoja slastičarska umijeća u renomiranoj školi École Ducasse.

    – Stipendija Raise the Bar za mene je jedan veliki korak naprijed u karijeri. Pokazatelj da se rad, trud i ustrajnost uvijek isplate te da će netko to prepoznati u vama. Le Cordon Bleu škola mi svakim predavanjem i svakim satom u kuhinji ukazuje koliko zapravo moram raditi na sebi i graditi svoje znanje. Mladim ljudima, željnim napretka, ovo je jedinstvena prilika da sebi i našoj zemlji pružimo ono najbolje. Ako sebe ne motiviramo i ne postavimo više ciljeve i želju za napretkom, jednostavno stojimo na mjestu- rekao je Grgo Bačelić, stipendist i kuhar zagrebačkog restorana Kut510.

    Prijave za Stipendije otvorene su do 31. siječnja 2022., nakon čega slijedi proces odabira koji se odvija u dva dijela. Prvi korak u odabiru je analiza pristiglih prijava tijekom kojeg će  predstavnici Odjela za ljudske potencijale Coca-Cole HBC Hrvatska i članovi tima Raise the Bar u obzir uzeti motivaciju kandidata, njihovo iskustvo te planove za budući razvoj. U drugom koraku, chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel, Ivan Jug, testirat će tehničko znanje kandidata te će ih intervjuirati. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavni obrazac te priložiti motivacijsko pismo na raisethebar.hr/stipendija.

    Inače, Raise the Bar strateška je platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koja od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća Akademiju, besplatnu edukaciju za konobare, bariste i barmene, Stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Vodice otkinule dva boda Zadru i produljile Zagori...

    Nogometaši Vodica produljili su Zagori nadu u obranu naslova prvaka 3.NL jug. Naime, momčad Klaudia Vukovića u predzadnjem je kolu na Račicama otkinula dva...

    Evo me doma, bolje sam odma: Andrija Vlahović...

    Vaterpolski klub Solaris, iza kojeg je još jedna uspješna sezona, počeo je već slagati momčad za onu iduću. Naime, u Crnicu se, nakon četiri...

    Jeftin proteinski ručak koji se može složiti za...

    Slanutak je sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla – u 100 grama kuhanog slanutka nalazi se oko 9 grama bjelančevina. On je bogat i prehrambenim...

    Poznat je plan Šibenika kako rivala za titulu...

    Pred nama su završna tri čina iznimno uzbudljive drugoligaške nogometne utrke. Plan Šibenika poznat je; dobiti sve tri utakmice do kraja, uzeti titulu, vratiti...

    NAJNOVIJE

    Vodice otkinule dva boda Zadru i produljile Zagori nadu u obranu naslova

    Nogometaši Vodica produljili su Zagori nadu u obranu naslova prvaka 3.NL jug. Naime, momčad Klaudia Vukovića u predzadnjem je kolu na Račicama otkinula dva...

    Evo me doma, bolje sam odma: Andrija Vlahović opet među Sunčanima

    Vaterpolski klub Solaris, iza kojeg je još jedna uspješna sezona, počeo je već slagati momčad za onu iduću. Naime, u Crnicu se, nakon četiri...

    Jeftin proteinski ručak koji se može složiti za desetak minuta

    Slanutak je sjajan izvor bjelančevina biljnog porijekla – u 100 grama kuhanog slanutka nalazi se oko 9 grama bjelančevina. On je bogat i prehrambenim...

    Poznat je plan Šibenika kako rivala za titulu ‘izuti iz papuča’. Završna tri čina počinju s Vukovarom

    Pred nama su završna tri čina iznimno uzbudljive drugoligaške nogometne utrke. Plan Šibenika poznat je; dobiti sve tri utakmice do kraja, uzeti titulu, vratiti...