Više

    Zdraviji od bijelog

    Proteinski kruh bez brašna u kojem ćete uživati bez straha od suvišnih kalorija

     

    Uživanje u raznim oblicima pekarskih proizvoda porok je mnogih, a iako nas stručnjaci, nutricionisti i razna istraživanja učestalo podsjećaju da je pretjerano konzumiranje ugljikohidrata štetno za naš organizam, kako odoljeti mirisnoj, tek ispečenoj štruci kruha koja nas mami teksturom i okusom?

    Ako spadate u skupinu onih kojima je najteže odreći se upravo kruha te ne možete zamisliti obrok bez tog vladara svakog stola, imamo rješenje za vas. Proteinski kruh ili kruh bez brašna sjajna je i mnogo zdravija alternativa bijelom kruhu koji obično nabavljate u lokalnoj pekarnici, a koji je pun aditiva, bijelog brašna i iznimno siromašan mineralima i vitaminima, piše Žena.rtl.hr.

    Proteinski kruh bez brašna

    • 500 grama posnog sira
    • 4 jaja
    • 400 grama zobenih pahuljica (hoćete li staviti sitne ili krupnije vaš je izbor=
    • malo soli
    • žličica soda bikarbone
    • smjenke po izboru

    Priprema: 

    U veću zdjelu stavite sir i razbijte jaja, sve dobro izmiješajte, posolite i dodajte sodu. Zatim u smjesu dodajte zobene pahuljice, ali postepeno kako bi se što bolje sjedinile sa smjesom od sira i jaja. Nakon što ste kuhačom dobro umiješali i povezali smjesu, tekstura bi trebala biti bez većih grudica te još uvijek dosta vlažna. Po želji možete dodatii žličicu maslinovog ulja koja će se lijepo osjetiti kada kruh bude pečen. Na kraju, po želji dodajte razne sjemenke – kukuruzne, chia ili sezamove, sve će oplemeniti vaš kruh.

    Dobro namastite kalup te ga stavite na prethodno zagrijanu pećnicu na 170 do 175 stupnjeva, ovisno o jačini pećnice. Nakon što ste zatvorili pećnicu nemojte ju otvarati sve dok kruh ne poprimi zlatnu boju. Pola sata pečenja u većini će slučajeva biti dovoljno da ovaj kruh bude posve pečen, no ako koristite dublji ili uži lim, ostavite ga malo duž kako bi se posve spekao iznutra te ne bi ostao sirov ni na jednom mjestu.

    Kada izvadite kruh iz pećnice umotajte ga u kuhinjsku krpu te ostavite da malo odstoji. Najukusniji je upravo kada je posve hladan, pa ga je preporučljivo rezati na kriške tek kada je odstajao par sati, no ako ne možete odoljeti da ga odmah ne probate možete očekivati da će se malo više mrviti.

    Preporučljivo je ovaj kruh držati u hladnjaku ili barem dobro vakumiranog van hladnjaka.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Dio stare jezgre Šibenika u ponedjeljak, 29. travnja...

    Zbog radova na cjevovodu u ponedjeljak, 29. travnja od 8.30 do 10.30 sati vode neće imati potrošači u Šibeniku, u Ulici kralja Tomislava i...

    Danas suho, sunčano te većinom još toplije

    Tko je odlučio spojiti protekli vikend s Praznikom rada dobro je odabrao jer još danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo....

    Car je nakon visoke pobjede u Dugopolju ispao...

    Šibenik je visokom, 4:0 gostujućom pobjedom u Dugopolju nastavio puhati za vratom vodećem Zrinskom koji je po tko zna koji put ove sezone do...

    Ovo su tri najbrižnija horoskopska znaka

    U svijetu astrologije svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni skup karakteristika i tendencija. Neki su znakovi poznati po strastvenosti, neki po smirenosti, neki po...

    NAJNOVIJE

    Dio stare jezgre Šibenika u ponedjeljak, 29. travnja bez vode

    Zbog radova na cjevovodu u ponedjeljak, 29. travnja od 8.30 do 10.30 sati vode neće imati potrošači u Šibeniku, u Ulici kralja Tomislava i...

    Danas suho, sunčano te većinom još toplije

    Tko je odlučio spojiti protekli vikend s Praznikom rada dobro je odabrao jer još danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo....

    Car je nakon visoke pobjede u Dugopolju ispao gospodin

    Šibenik je visokom, 4:0 gostujućom pobjedom u Dugopolju nastavio puhati za vratom vodećem Zrinskom koji je po tko zna koji put ove sezone do...

    Ovo su tri najbrižnija horoskopska znaka

    U svijetu astrologije svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni skup karakteristika i tendencija. Neki su znakovi poznati po strastvenosti, neki po smirenosti, neki po...