Više

    Adventura je u potrazi za deset ekipa

    U Šibeniku i ove godine borba za ‘Zlatnu fritulu’. Prijavite se i pokažite tko radi najbolje

     

    Adventura je u potrazi za deset ekipa koje će sudjelovati u lovu na prestižnu gastronomsku nagradu Zlatnu fritulu. Nju će ponijeti ekipa koja spravi najfiniju okruglu slasticu ovogodišnjeg izdanja popularnog Adventurinog gurmanskog natjecanja – Fritulade!

    Kako iz godine u godinu raste interes za sudjelovanje u ovom kulinarskom izazovu, preporuka je da ne gubite vrijeme i svoju ekipu prijavite odmah putem obrasca na web stranici Adventure. Naziv ekipe, odnosno ime tima je obavezno – budite kreativni, možda baš ono bude upisano u povijest pobjednika Fritulade.

    Gurmansko natjecanje u friganju fritula održat će se 17. prosinca u Parkiću, gdje će se od 19 sati naveliko mijesiti i pržiti omiljene dalmatinske božićne slastice. Poznato je da ljubav ide kroz želudac čega su naši natjecateljski timovi u potpunosti svjesni jer ih na putu do Zlatne fritule čeka osvajanje naklonosti članova žirija, što može samo najmirisnija i najukusnija okruglica savršene teksture i uravnoteženog okusa.

    Najslađi događaj u Adventurinom Parkiću vezuje se na tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave, stoljetnog vjerskog običaja kojim započinje tjedan uoči Božića ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, koji je do danas sačuvan još jedino u Šibeniku.Taj datum ujedno označava i dan u godini kada bi se u šibenskim kućama po prvi puta spravljale ove tradicionalne božićne slastice.

    Tko će ih ove godine spravljati u Parkiću bit će poznato do kraja tjedna – neka lov na Zlatnu frutulu započne!

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...