Više

    Gotov za tren: Brzi cheesecake u čaši bez miksera i pećnice

     

    Torta ili kolač od sira brojnima je omiljeni ljetni desert osvježavajući, ukusan i, najvažnije, lagane teksture koja ne opterećuje želudac. Pa baš kada smo pomislili da bolje od navedenog ne može otkrili smo još laganiju, u pripremi, ali i sastojcima malu sestricu obožavanog deserta. Za njezinu pripremu ne morate niti uključiti pećnicu, piše Zadovoljna.

    Podloga ili baza:
    – 50 g integralnog keksa
    – 25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi

    Krema: 
    – 100 g grčkog jogurta
    – 50 g svježeg krem sira
    – 75 g slatkog vrhnja
    – 1 žlica šećera u prahu

    Preljev: 
    – 250 g šumskog voća
    – 1 žlica šećera
    – 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna

    Priprema:

    1. Keks sameljite i pomiješajte s maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela žlice, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak kolača.

    2.
    Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena.

    3.
    U međuvremenu nasjeckajte šumsko voće na sitno i prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja.

    Savjet: Doza navedenih sastojaka dovoljna je za 3 porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možete mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća.

    (Foto: Ilustracija)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...