Više

    Muzejska akcija ove godine posvećena hrani: Na pet mjesta spremat će se jela od prapovijesti do 18. stoljeća

     

    Edukativna muzejska akcija posvećena je temi hrane u muzejima, a održat će se od 6. do 18. svibnja u Drnišu, Danilu, Kninu, Betini i na Burnumu.

    – Muzeji u Šibensko-kninskoj županiji – Muzej grada Šibenika, Gradski muzej Drniš, Kninski muzej te Muzej betinske drvene brodogradnje u suradnji s Turističko ugostiteljskom školom Šibenik osmisli su program za sve uzraste. Udruženim snagama približiti ćemo prehranu od prapovijesti, antike, srednjeg vijeka te do 18.stoljeća kroz eduktivne, kreativne i kulinarske radionice. Sudionici će moći pripremati hranu po receptima iz različitih povijesnih razdoblja. Svaki sudionik EMA biti će zadužen prezentirati jedno povijesno razdoblje kroz hranu – poručili su organizatori.

    U drniškom Muzeju održat će se prva radionica, i to 6. svibnja, a na repertoaru će biti jela antike. Sljedeća je radionica na Danilu u organizaciji šibenskog gradskog Muzeja, s temom prapovijesti. Kninski muzej će u Kninu 10. svibnja kuhati na temu srednjeg vijeka, dok će se u Betini u Muzeju drvene brodogradnje 16. svibnja kuhati na temu 18. stoljeća. Dva dana kasnije na Burnumu će se spremati jela na temu prapovijesti pa sve do 18. stoljeća.

    Učenici Turističko ugostiteljske škole vodit će kulinarsku radionicu u kojoj će ostali školski uzrasti kao pomoćni kuhari pomagati u pripremi jela. A za sudionike manje sklone pokazivanju svojih kulinarskih vještina biti će organizirane zabavne aktivnosti i edukacije o povijesnim razdobljima na ležeran način u provedbi kojih će nam se pridružiti i JU NP Krka.

    (FOTO: Ilustracija/Arhiva)

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...