Ferrero Rocher čokoladice jedna su od najomiljenijih poslastica na svijetu, a kad probate tortu Ferrero, nećete biti sigurni jedete li čokoladicu ili tortu napravljanu po uzoru na nju. Trebate pola sata, lješnjake, nougat napolitanke, mascarpone sir i Nutellu.
Za prvi sloj popržite 150 grama lješnjaka u suhoj tavi dok ne zamirišu, a onda ih ogulite i sameljite. U multipraktiku sameljite 300 grama napolitanki i pomiješajte ih s lješnjacima i 200 grama Nutelle. Utisnite smjesu u kalup i stavite u hladnjak dok pripremate preostala dva sloja.
Za drugi sloj pomiješajte na laganoj vatri pola kilograma mascarpone sira, 400 grama Nutelle, 200 grama također poprženih i samljevenih lješnjaka i 100 grama nougat napolitanki. Čim se sastojci sjedine, skinite s vatre i premažite preko prvog sloja.
Za kraj lagano zagrijte još 300 grama Nutelle i prelijte preko torte koju po želji možete ukrasiti s nasjeckanim Ferrero Rocher čokoladicama.
Pustite tortu da se ohladi i uživajte u slatkom savršenstvu. Dobar tek.