Više

    Deset savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima

     

    Prhki keksi obavezan su dio svakog božićnog tanjura s kolačima. Kada radimo prhke kekse, zadnje što želimo je da budu žilavi ili prepečeni. Slijedite ove odlične Anjine savjete s preslatkog bloga Sweetheart kako bi vam keksići ispali baš onako kako treba

    Sastojci za kekse uglavnom trebaju biti sobne temperature –na taj se način svi sastojci bolje sjedine.

    Uvijek dodajte prstohvat soli – sol ističe druge okuse.

    Brašno koje koristite može biti oštro ili glatko, integralno ili bijelo – pazite samo pri uporabi brašna bez glutena (kukuruzno, bučino, heljdino itd), u tom slučaju, dobro je dodati i obično bijelo pšenično brašno čiji gluten će povezati smjesu i dopustiti keksima da se dignu.

    Prašak za pecivo ili soda bikarbona? Možete koristiti i i jedno i drugo – imajte na umu da soda može uzrokovati nešto tamniju boju kod pečenih keksića, a ako želite zamijeniti sodu praškom za pecivo, stavite duplo više praška nego sode.

    Smjesu za keksiće nemoje predugo mijesiti da vam keksi ne bi bili žilavi i tvrdi, cilj su nam mekani i prhki keksići koji se tope u ustima.

    U osnovno tijesto možete dodavati nasjeckanu čokoladu, suho voće, ribanu koricu limuna ili naranče i razne začine, igrajte se i upoznavajte okuse.

    Gotovo tijesto uvijek ostavite da se odmori u frižideru, može i preko noći – na taj će se način gluten iz brašna odmoriti i keksići će biti mekši i prhkiji.

    Kekse uvijek stavljajte u unaprijed zagrijanu pećnicu – ako je uključite tek kada tepsiju s keksima stavite u pećnicu, pečenje će biti mnogo duže, a keksi manje prhki jer im odmah treba visoka temperatura da se dignu i postanu fini, prhki.

    Kekse je najbolje peći toliko da su im rubovi samo blago zlatne boje, čak i ako je sredina još meka – u suprotnom, može se dogoditi da postanu pretvrdi, presuhi i neukusni.

    Pečene kekse ostavite da se barem djelmično ohlade na ravnoj površini – tek pečeni keksi izuzetno su krhki i lako pucaju.

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...