" "
Više

    " "

    Priključite se radionici ‘Art of raw – snaga sirove hrane’ u Šibeniku

     

    Naše, većinom tradicionalne nutricionističke navike, uglavnom se baziraju na blagom mediteranskoj namirnici, no u svakom slučaju termički obrađenoj, začinjenoj, pa tek onda serviranoj. No, što ako bi vam netko rekao kako kuhana hrana nije uvijek i najzdravija? Sirovu prehranu mnogi stručnjaci u posljednje vrijeme drže i za iznimno zdravu. O svim aspektima hranjenja svježim namirnicama u šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić 31. ožujka, s početkom u 18 sati pričat će Darko i Lena Jurić, osnivači branda Art of raw – snaga sirovog. Darko Jurić, rawfoodist već pet godina, više od 25 godina vegetarijanac, po struci nutricionist i magistar kineske medicine, sa suprugom Lenom već treću godinu uspješno vodi klupski restoran ‘Elixir’ koji u svojoj ponudi ima isključivo sirova jela. Odluku o promjeni prehrane donio je nakon dugogodišnjeg istraživanja i rada, kako na sebi, tako i u praksi s klijentima, a temelj svega je izvrsno poznavanje ljudske biologije, samoizlječenja, te utjecaja raznih čimbenika na zdravlje i opće stanje organizma i duha.

    PROMOVIRANJE STILA ŽIVOTA

    raw-food-04

    Koncept ‘artofraw’ stvoren je s ciljem promoviranja ovakvog stila života, kao pomoć svima onima koji se odluče na promjenu savjetima, predavanjima, radionicama, gostovanjima, receptima koji su objedinjeni i u knjizi ‘Snaga sirovog’ koju je Darko napisao zajedno sa suprugom Lenom.
    Darkovo predstavljanje ‘rawfood’ pokreta prenijeli su dosad brojni mediji u svojim radijskim i televizijskim emisijama i gostovanjima, a ovoga puta Šibenčani će moći poslušati mnoge korisne informacije, iskustvo i znanje iz prve ruke.

    Osnivač brenda’artofraw’ približit će vam svoj stil života, što je to raw food, zašto se odlučio na ovakvu prehranu, koje je dobrobiti i promijene osjetio na svom tijelu i u svom životu. Nakon predavanja, 1. travnja u restoranu ‘Peškarija’ održat će se 4-satna radionica’ROW FOOD: Upoznajte sirovu hranu I. dio’ koju će za polaznike voditi Darko Jurić. Radionica je namijenjena svima, bez obzira na dosadašnje navike i životni stil, te onima koji su otvoreni da sirova hrana postane dio njihove svakodnevice.

    OSNOVE PRIPREMANJA

    raw-food-03

    – U ovoj četverosatnoj radionici nastojat ćemo približiti sve važne osnove koje će pomoći da krenete, od aparature, izbora namirnica, načina pripreme, pa sve do slasnihrecepata koje ćemo pripremiti na licu mjesta, a potom ih zajedno i pojesti. Napravit ćemo nekoliko verzija raw doručka, dati ideje za cjeloviti ručak, poput juhe, špageta, namaza i krekera, te naravno nekoliko neodoljivih deserata koji će osvojiti svakog skeptika – poziva Jurić. Radionice se plaćaju 300 kuna, a sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 095/1989219. Sve koje zanima više o ovoj temi mogu pročitati u razgovoru s nutricionistom Jurićem koji će Šibenski tjednik donijeti u idućem broju.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...