Prva zatonska Pidočijada naprosto je oduševila, kako mještane tako i posjetitelje koji su stigli u Zaton s ciljem da kušaju morsku deliciju po kojoj je Zaton poznat.
Uzgajalište školjaka Ćoran i Sea Shell tvrtka donirali su pidoče i pripremali ih na četiri različita načina – na lešo, buzaru, na lati i u rižotu.
– Odlične su sve. Ja ovo nikad nisan jeo u životu, prvi mi je put i stvarno sam oduševljen. Ne znaju u Francuskoj kako se živi, a ja ću im pokazati barem fotografije kad moji nisu imali priliku ovo okusiti – kazao nam je Igor koji inače živi u Francuskoj, a korijene vuče iz Zatona.
Miješali su pidoče tko god je stigao, a na pitanje postoji li tajni začin, Mile Martinović kao iz topa poručio je – ‘puno ljubavi’.
U za to namijenjenoj kutijici prikupljale su se i donacije za obnovu sportskog igrališta, a cijelu atmosferu začinio je i duo ‘Oči moje’.
Pogledajte kako je bilo.
[flickr_set id=”72157694995544010″]