Više

    Marenda na Poljani: Tisuću porcija bakalara u petak pripremaju šibenski obrtnici

     

    Članovi Obrtničke komora Šibensko-kninske županije i Udruženja obrtnika Šibenik tradicionalno će za svoje sugrađane i goste Šibenika u petak pripremiti mega teću punu bakalara. Najavili su to na konferenciji za novinare poručivši kako već 14. put dijele bakalar kako bi pokazali svoju brigu o sugrađanima tim malim poklonom pred blagdane.

    – Prilika je to i za druženje pa da i oni koji ne vole bakalar malo zastanu ispred kazališta i ugriju se uz razgovor i kuhano vino. Tradicionalno ćemo donirati i pučke kuhinje u Šibeniku i kninu kako bi i njihovi korisnici osjetili atmosferu blagdana i da vodimo brigu i o njima, rekao je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.

    U mega teću kod šibenskog kazališta šibenski će obrtnici ubaciti 100 kilograma bakalara, 300 kilograma krumpira, 30 kilograma kapule, 10 kilograma petrusimena i luka te 10 litara maslinovog ulja. Planirano je da bakalar bude gotov oko 10.45 sati kada će početi podjela oko tisuću porcija građanima.

    bakalar-obrtnici-231216-13

    – Na taj relativno rani termin u Šibeniku odlučili smo se jer je u to vrijeme dosta ljudi u gradu, a i firme tada imaju pauzu za marendu pa se nadamo da će je građani iskoristiti i doći ispred kazališta pojesti nešto ukusno. Veseli nas ovo događanje koje smo prvi pokrenuli u Hrvatskoj, a sad su nas već mnogi prekopirali i sličnih događanja ima skoro u svakom gradu, kazao je Ante Radić, predsjednik udruženja obrtnika Šibenik.

    Uz šibenčane i korisnike pučkih kuhinja u Šibeniku i Kninu, za građane Knina obrtnici će u subotu u 11 sati pripremiti i podijelit oko tisuću porcija rižota od plodova mora.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...