Više

    FOTO: Božićna atmosfera u Centru na Šubićevcu

     

    Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac danas je u svojim prostorijama održao Dan otvorenih vrata, tako su ih na obostrano zadovoljstvo posjetila druga djeca iz škola i vrtića. U veseloj atmosferi centra na Šubićevcu izrađivali su božićni ukrasi, čestitke, kitio se bor.

    centar subicevac8

    -Dan otvorenih vrata napravili smo kako bi se u veseloj atmosferi družili, a našim korisnicima Centra ovo puno znači radi socijalizacije s drugom djecom. Pozvali smo sve šibenske škole, a u posjet su nam stigli učenici osnovne škole Juraj Šižgorić, Juraj Dalmatinac i Petar Krešimir IV i dječji vrtić Osmjeh-kazala nam je pedagoginja Marina Vrankul.

    centar subicevac11

    centar subicevac5

    centar subicevac10

    Centar je svim zainteresiranima otvorio vrata, djelatnici Centra srdačno će odgovoriti na svačiji upit. No, vratimo se božićnim temama i ukrašavanju jelki, koje je kako su nam školarci otkrili najdraži dio godine.

    centar subicevac9

    centar subicevac7

    centar subicevac4

    -Izrađujemo božićne ukrase od prirodnih materijala, tako smo iskoristili primjerice osušenu naranču, pobojali ih sprejevima i dobili originalne ukrase za bor. Izrađivali smo čestitke, ima tu raznolikih, koristili smo sve što nam se našlo pod rukom šarenih papirića, čepova od boca… Druga supina je vodenim bojama slikala raznolike detalje i ispisivala po novom hrvatskom pravopisu želje za Božić. Imali smo interaktivnu prezentaciju nakon koje će biti održan kviz na temu božićnih običaja našeg kraja. Ovaj kviz veoma ih je zaintrigirao i vesele se novostečenim znanjima – priča Marina.

    centar subicevac2

    Veseli mališani uživali su u božićnoj radionici i druženju. Svirala je božićna mjuza, a u kuhinji Centra učenici srednje strukovne škole pekli su slastice kako bi se okupljeni osladili.

    centar subicevac3

    -Morali smo ovom lijepom druženju staviti i šlag na kraj. Naši učenici uz pomoć svojih mentora ispekli su kroštule, krafne i uštipke. Za kraj ove kalendarske godine u prekrasnom društvu zaključili smo još jednu uspješnu godinu u Centru. Sutra nam slijedi božićna predstava, a potom zimski odmor za učenike, koji se jedva čekaju vratiti u školske klupe – otkriva Marina.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Planuo požar na kući u Bilicama

    Planuo je požar na kući u Bilicama, doznajemo u Županijskom centru 112. - Radi se o kući u Bilicama, ispod Gospe od Pomišljaja. Intervencija je...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u...

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    NAJNOVIJE

    Planuo požar na kući u Bilicama

    Planuo je požar na kući u Bilicama, doznajemo u Županijskom centru 112. - Radi se o kući u Bilicama, ispod Gospe od Pomišljaja. Intervencija je...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u ponedjeljak

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...