Rene Bakalović, novinar, gurman, pustolovac i kulinar, za stranicu ‘Dobra hrana’ koja izlazi u sklopu Jutarnjeg lista, u novom broju pisao je o Skradinskoj torti.
‘Torta za koju se generacijama recept prenosio s nona na kćeri i unuke, konačno sve više zaokuplja pažnju mnogih sladokusaca, piše Bakalović o Skradinskoj torti koja se našla na njegovom popisu kulinarskog epskog spjeva zvanog ‘Preporod starih hrvatskih torti’.
Razgovarao je s Antom Pižićem, utemeljiteljem bistroa Arka, i ženskom postavom obitelji koja je propitivala stare recepte, odmjeravala omjere, tražila nove inačice.
– Orasi, bademi, jaja i čokolada ostali su neupitni, no već je rasprava o tomu koja čokolada i u kojem omjeru bila vrlo plodonosna. Nijanse oko aroma, što se sve koristilo, što treba očuvati i treba li što dodati još su zanimljivije, piše Bakalović.
Cijeli članak pročitajte OVDJE.