Više

    Brza i fina torta od naranče i čokolade

     

    Donosimo vam recepti za savršenu tortu od čokolade i naranče.

    SASTOJCI ZA BISKVIT:

    – 6 jaja
    – 7 dag maslaca
    – 4 velike naranče
    – 15 dag brašna
    – 10 dag šećera
    – prstohvat soli

    SASTOJCI ZA ČOKOLADNU GLAZURU:

    – 7 dag maslaca
    – 15 dag tamne čokolade

    DODATNI SASTOJCI

    – malo maslaca za premazivanje kalupa
    – krušne mrvice

    PRIPREMA TORTE

    1. Okrugli kalup (ili bilo koji po vlastitoj želji) premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
    2. Iscijedite sok od 2 naranče. Ako imate sreće i možete nabaviti neprskane naranče, onda prije cijeđenja naribajte koricu pa je pomiješajte sa sokom.
    3. Cijela jaja, šećer i prstohvat soli tucite mikserom od 5 do 7 minuta ili dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedo žuta.

    “Spoju čokolade i citrusa u desertu teško je odoljeti, pogotovo kada je taj citrus mirisna naranča. ”

    1. Otopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi.
    2. Maslac lagano umiješajte u istučena jaja i šećer. Zatim jednako lagano umiješajte sok od naranče (i koricu, ako je imate).
    3. Naposljetku u smjesu uz lagano miješanje dodajte brašno. Nikako nemojte dodati svu količinu brašna odjednom kako vam se ne bi stvorile grudice.
    4. Gotovu smjesu za biskvit ulijte u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 do 30 minuta. Biskvit je gotov kada na vrhu bude tamno žut i kada se sa strane počne odvajati od kalupa. Ako niste sigurni da je gotov, poslužite se starim trikom s čačkalicom.

    Probodite biskvit na sredini čačkalicom i ako ona izađe van suha, to znači da je biskvit gotov. Ako primijetite da je čačkalica vlažna i na nju se lijepi tekuća smjesa, biskvit još treba peći. Kada je pečen, biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

    1. Iscijedite preostale dvije naranče i sokom prelijte ohlađeni biskvit.
    2. Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite na laganoj vatri ili pari. Zatim u nju dodajte maslac narezan na listiće i kada se on otopi, povežite ga s čokoladom.
    3. Biskvit prelijte glazurom od čokolade. Po želji tortu ukrasite kriškama naranče, a možete je poslužiti uz par žlica tučenog slatkog vrhnja.

      Izvor: Zadovoljna.hr

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Danas suho, sunčano te većinom još toplije

    Tko je odlučio spojiti protekli vikend s Praznikom rada dobro je odabrao jer još danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo....

    Car je nakon visoke pobjede u Dugopolju ispao...

    Šibenik je visokom, 4:0 gostujućom pobjedom u Dugopolju nastavio puhati za vratom vodećem Zrinskom koji je po tko zna koji put ove sezone do...

    Ovo su tri najbrižnija horoskopska znaka

    U svijetu astrologije svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni skup karakteristika i tendencija. Neki su znakovi poznati po strastvenosti, neki po smirenosti, neki po...

    FOTO Šibenik u domaćinskoj atmosferi slavio u Dugopolju,...

    Šibenčani se pjevajući vraćaju iz Dugopolja, i igrači Šibenika i velik broj navijača narančastih koji su pohodili stadion Hrvatskih vitezova. Momčad Marija Carevića u...

    NAJNOVIJE

    Danas suho, sunčano te većinom još toplije

    Tko je odlučio spojiti protekli vikend s Praznikom rada dobro je odabrao jer još danas i sutra se očekuje pretežno sunčano i iznadprosječno toplo....

    Car je nakon visoke pobjede u Dugopolju ispao gospodin

    Šibenik je visokom, 4:0 gostujućom pobjedom u Dugopolju nastavio puhati za vratom vodećem Zrinskom koji je po tko zna koji put ove sezone do...

    Ovo su tri najbrižnija horoskopska znaka

    U svijetu astrologije svaki horoskopski znak ima svoj jedinstveni skup karakteristika i tendencija. Neki su znakovi poznati po strastvenosti, neki po smirenosti, neki po...

    FOTO Šibenik u domaćinskoj atmosferi slavio u Dugopolju, zabio četiri komada, mogao barem još toliko

    Šibenčani se pjevajući vraćaju iz Dugopolja, i igrači Šibenika i velik broj navijača narančastih koji su pohodili stadion Hrvatskih vitezova. Momčad Marija Carevića u...