Više

    Tri sastojka za odličan cheesecake

     

    Recept koji je toliko jednostavan, a opet toliko ukusan definitivno zaslužuje tvoju pažnju. Recept za japanski cheesecake kojeg je podijelio portal Epicurious uključuje svega tri sastojka: rastopljenu bijelu čokoladu, krem sir i jaja.

    Rezultat je prozračna, kremasta torta koja će te oduševiti. Nakon što izmiksaš bjelanjke i dodaš ih smjesi bijele čokolade, krem sira i žumanjaka. Trebat će ti svega 45 minuta za pečenje i 15 minuta za hlađenje prije posluživanja.

    Sastojci:

    • 1 i pol šalica bijele čokolade (oko 300 g)
    • 220 g krem sira
    • 6 velikih jaja

    Priprema:

    Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup papirom za pečenje. Otopi bijelu čokoladu i dodaj joj krem sir, ohladi malo i dodaj žumanjke. U drugoj posudi mikserom izmiksaj bjelanjke dok ne formiraju čvrste vrhove. Postepeno dodaj bjelanjke smjesi sira, čokolade i žumanjaka.

    Ulij smjesu u kalup. Ulij toplu vodu u pleh u kojem ćeš peći tvoj cheesecake i peci sve zajedno oko 40 minuta. Ohladi i uživaj.

    Izvor: zdravakrava.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...