Više

    Mladi kuhari spajaju nespojivo: ‘Samo je pitanje vremena kad će u Šibenik doći Michelinova zvjezdica’

     

    Večeras je u konobi Gorica održana gastro prezentacija jela od inćuna i srdele, namirnica koje su u našoj kuhinji tradicionalne. U sklopu projekta Turističko -ugostiteljske škole ‘Proizvodi od plave ribe’ učenici su predstavili slijed od sedam jela pripremljenih na inovativan način. Inćuni s ananasom, tjestenina sa srdelom i naribanom čokoladom, te cherry rajčice punjene s inćunima i višnjama samo su tek neka od jela koje su učenici pod mentorstvom svoji profesora pripremili za ovu priliku.

    tus

    tus2

    -Nama u školi je iznimno drago što smo dio ovako široke priče koja preko EU fondova može ‘zavrtjeti’ velike novce i potaknuti zapošljavanje na našem području.  S ovim projektom, financiranim od strane Ministarstva turizma, smo načeli dvije upotrebljive mogućnosti, a to je proizvodnja proizvoda koji će se naći na policama kojih do sada u takvom ruhu nije bilo. Drugi dio projekta je obogatiti našu gastronomsku kartu s jednim prepoznatljivim jelom, srdelom koja je othranila Dalmaciju, u novom ruhu – istaknula je Senka Dodig, ravnateljica Turističko -ugostiteljske škole.

    tus1

    tus3

    Kako je upravo plava riba prehranila naše pretke u prošlosti, jedan od ciljeva ovog projekta je i naglasiti tu tradiciju, te su upravo zbog toga učenici TUŠ-a osmislili inovativna jela u koja su ukomponirali ribu.

    Svako od sedam jela priča tradicionalnu priču na jedan novi način, a sigurni smo da će ‘Grgina fantazija’, ‘Petrova balada’ ili pak ‘Mediteranske Šimunove rolice’ u budućnosti pronaći svoje mjesto na meniju nekog restorana.

    tus4

    Večeras se dalo i čuti kako na našim prostorima nema objekata s Michelinovom zvjezdicom, dok ih primjerice Lyon ima 30-ak, ali i kako je vjerojatno samo pitanje vremena kada će prva doći i to možda upravo u jedan naš daleko poznati i priznati restoran.

    -Kada dođe prva, druge će na ovom prostoru krenuti kao lavina -zaključeno je, a s ovakvim mladim kuharskim nadama, u to uopće ne sumnjamo.

     

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Dio Lozovca u petak, 17. siječnja bez struje

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u petak, 17. siječnja bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Dio Bilica bez struje u petak, 17. siječnja

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u petak, 17. siječnja bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Poznato je koliko bi kandidata rado u fotelju...

    U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture još ne znaju kada će biti poznati rezultati javnog natječaja za izbor direktora Zračne luke 'Srce Dalmacije' na...

    DHMZ predstavio novu prognozu, prvu takve vrste u...

    Trodnevna prognoza kvalitete zraka od danas je dostupna građanima na mrežnim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), meteo.hr. Novi produkt DHMZ-a pruža praktične informacije o...

    NAJNOVIJE

    Dio Lozovca u petak, 17. siječnja bez struje

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u petak, 17. siječnja bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Dio Bilica bez struje u petak, 17. siječnja

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskim postrojenjima, osim u slučaju odgode radi više sile, u petak, 17. siječnja bit će obustavljena isporuka električne energije od...

    Poznato je koliko bi kandidata rado u fotelju ‘Srca Dalmacije’ na Pokrovniku

    U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture još ne znaju kada će biti poznati rezultati javnog natječaja za izbor direktora Zračne luke 'Srce Dalmacije' na...

    DHMZ predstavio novu prognozu, prvu takve vrste u Hrvatskoj

    Trodnevna prognoza kvalitete zraka od danas je dostupna građanima na mrežnim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), meteo.hr. Novi produkt DHMZ-a pruža praktične informacije o...