Brojni su Rogozničani uskrsno jutro i lijepo vrijeme iskoristili za druženje uz veliki zajednički stol, pun tradicionalnih jela. Delicije su pripremali brojni rogoznički ugostitelji.
– Drago mi je da je uskršnji doručak u Rogoznici jako posjećen, jer je to naša tradicionalna manifestacija. Uskrs je veliki katolički blagdan i tim više nam je drago da su naši Rogozničani zadovoljni. Uskrs uvijek označava početak turističke sezone a kako smo mi nautička destinacija već sad ovdje boravi određen broj, što je dobar početak sezone. Pozivam sve koji možda i nisu planirali doći, da dođu i prevedu godišnji odmor u Rogoznici – rekla je načelnica Općine, Sandra Jakelić.
-Ovo je deveti uskršnji doručak, sa svrhom otvaranja turističke sezone i pozivanja domaćih na druženje nakon mise – potvrdio je Ante Radić, predsjednik Ceha ugostitelja. – Temelji se na starom običaju kad su župljani okolnih mjesta za Uskrs dolazili u Rogoznicu i plesali kolo, jeli fritule i nazdravili rakijom. Kroz ovih devet godina malo smo to modernizirali pa i stranci kad dođu mogu ponuditi svoje proizvode. Ne radi se samo o nuđenju, nego i davanju, stvorili smo simbiozu između mještana, gostiju i ugostitelja. Doručak su pripremali naši domaći pekari, slastičari i ostali ugostitelji – rekao je Radić.
Uskrs je okupljenima čestitao i direktor TZ Općine Rogoznica, Marijo Mladinić, izrazivši pritom zadovoljstvo zbog devetog uskršnjeg doručka i nadu da će sezona koja započinje današnjim danom biti još uspješnija od prethodne, kada je Rogoznica ostvarila preko pola milijuna noćenja.