Više

    NAJBOLJA DOMAĆA MASKA ZA KOSU: Radi čuda čak i na najlošijoj kosi!

     

    U 1 jušnoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca (ako koristite suhi: 1 kesica suhog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 gr svježeg kvasca).

    Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta.

    Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.

    Umotati najlonskom vrećicom i toplim ručnikom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

    Ako curi, probajte drugi put staviti manje mlijeka.

    Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje.

    Poslije oprati šamponom, ako koristite na suhu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama.

    Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

    20130316nl2yc5nddycdqi3z_gq6gk_large_0-1

    Napomena: Neki prave ovu masku i bez mlijeka: na komad kvasca staviti žličicu meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati žličicu ricinusovog ili maslinovog ulja (pa čak možete i bez ulja – kvasac je najvažniji ovdje). Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – bolje. Poslije oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i s malo balzama.

    Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija i prekrasna: gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

    Izvor/foto: Atma.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...