Više

    Uzgoj palmi u Otavicama

     

    Palma je biljka koju najčešće vežemo za tropske krajeve. Koja je onda poveznica između palmi i Otavica? Odgovor bi bio obitelj Gabrilović koja je sa uzgojem palmi i drugog egzotičnog bilja započela prije četiri godine.
    „Prije četiri godine sin je došao na ideju da se bavi uzgojem palmi, ali i drugih biljnih vrsta poput agave, juke, kaktusa. Danas smo došli do broja od oko 20.000 -30 000 palmi”, kazao nam je Branimir Gabrilović.
    Na pitanje koliko je truda uloženo u uzgoj palmi Slavica Gabrilović odgovara: „Nisam ja to prihvatila kao trud, to je moj hobi. Nekad sam znala zapaliti i ručak jer bi ostala ovdje.”
    Emisiju Kamen na kamenu u eteru Radio Drniša možete poslušati ovu subotu, 27. veljače od 13.30 sati.

    izvor:radiodrniš

    foto:marija lojić

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    NAJNOVIJE

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...