Više

    ODUŠEVITE UKUĆANE: Čokoladna rolada s brusnicama i malinama

     

    Sastojci za roladu:

    – 5 žutanjaka
    – 5 bjelanjaka
    – 125 g šećera u prahu
    – 3 žlice kakaa u prahu

    Sastojci za filu:

    – 200 ml pekmeza od brusnica/malina
    – 3 žlice mlijeka
    – 300 ml vrhnja za šlag
    – 2 žlice šećera u prahu

    Sastojci za ganache premaz:

    – 200 g čokolade
    – 200 ml vrhnja za šlag

    Priprema:

    Najprije pripremite ganache premaz. On bi trebao stajati u hladnjaku preko noći pa ga je najbolje pripremiti dan ranije. Ugrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu. Kad se smjesa ohladi, stavite u hladnjak do sljedećega dana.

    Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Uzmite veliki protvan (onaj veličine pećnice) i obložite ga masnim papirom. Žutanjke miješajajte s polovicom količine šećera dok smjesa ne postane svijetla. Zatim dodajte kakao i nastavite miješati. Bjelanjke miješajte posebno i kad postanu čvrsti, dodajte ostatak šećera te nastavite miješati. Zatim smjese pomiješajte žlicom. Ulijte smjesu u protvan i pecite 20-ak minuta.

    KOLAC

    Izvadite kolač iz pećnice i kad se malo ohladi prebacite na drugi masni papir koji ste posuli kakaom u prahu. Zajedno s papirom napravite roladu.

    Pekmez ugrijte s mlijekom, a od vrhnja istucite šlag i dodajte mu šećer u prahu. Odmotajte roladu i namažite je najprije pekmezom, a onda šlagom. Opet zamotajte u roladu.

    Iz hladnjaka izvadite premaz i kada se ugrije na sobnu temperaturu istucite mikserom. Namažite roladu premazom. Stavite je u hladnjak da se dobro ohladi. Želim vam dobar tek i ugodne blagdanske dane!

    IZVOR:FEMINA.HR

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    NAJNOVIJE

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...