Više

    STUDENTI VUŠ-a POSJETILI NOVI SAD: 2. Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva

     

    Proteklog vikenda studenti odjela menadžment u sklopu kolegija Upravljanje informacijskim uslugama sudjelovali su na 2. Međunarodnom kongresu studenata turizma i hotelijerstva u Novom Sadu.

    – Naime, nakon uspješnog kongresa u Šibeniku, naredno okupljanje studenata turizma održano je u Novom Sadu. Od 27. do 29. studenog uz šibenske studente s stručnog i specijalističkog studija menadžmenta VUŠ-a, sudjelovali su i studenti iz Opatije, Čakovca, Vukovara, Splita, Kotora, Budve, Beograda, Banja Luke i Portoroža – izjavila je predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku Ankica Arbutina koja je ujedno bila i voditeljica puta.

    Kongres je  okupio studente, profesore i asistenate turizma, hotelijerstava i srodnih studija s ciljem međusobnog povezivanja, poticanja timskog rada, natjecateljskog duha i stjecanja novih znanja i vještina te je također nudio priliku institucionalnog povezivanja i povezivanja s eminentnim stručnjacima iz područja turizma i menadžmenta.

    – Nezaobilazna u šetnji gradom uz pratnju stručnih vodiča bila je tvrđava Petrovaradin, drugi najveći sačuvani fortifikacijski sustav na svijetu iza Antwerpena, na kojem se održava i  nadaleko poznati festival Exit. Kongres je svečano u Vladi Vojvodine otvorio potpredsjednik Vlade Vojvodine, a u tri dana njegovog trajanja govorilo se na teme kulturnog turizma, omladinskog turizma, zatim o EU projektima i IT u turizmu. Cilj ovog studijskog putovanja je da studenti spoznaju važnost i znanje iz sfere ekonomije, marketinga i  menadžmenta u turizmu od strane dokazanih predavača i preduzetnika, te se međusobno povežu s kolegama na međunarodnoj razini. Ovim putem želimo se  zahvaliti našem Veleučilištu na financijskoj poptori u realizaciji ovog studijskog putovanja – ispričala je Ankica.

    U panel diskusiji sudjelovali su i šibenski studenti koji su se u Šibenik vratili puni dojmova, ostvarenih novih prijateljstava, a možda i simpatija. –  Sva predavanja su bila visoke kvalitete i ovim putem bih se ispred studenata Veleučilišta u Šibeniku zahvalila i Organizatoru kongresa kolegi Nemanji Dimiću i njegovom timu  iz udruženja Fortuns na gostoprimstvu i svim divnim trenucima koji su nam pripremili – zaključila je Ankica Arbutina.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ugašen požar u kući u Bilicama, nema velike...

    Požar koji je planuo jutros u kući u Bilicama ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. - Dojavu smo primili u 8.20 sati, a požar je bio...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u...

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu,...

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo...

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...

    NAJNOVIJE

    Ugašen požar u kući u Bilicama, nema velike štete

    Požar koji je planuo jutros u kući u Bilicama ugašen je brzom intervencijom vatrogasaca. - Dojavu smo primili u 8.20 sati, a požar je bio...

    Toplo i vjetrovito vrijeme čeka nas i u ponedjeljak

    Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom čeka nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna...

    FOTO Zadar pokvario Zagorinu feštu na krcatom Borovištu, Vodice remizirale kod fenjeraša

    Pobjednički niz nogometaša Zagore prekinut je. Nakon 13 uzastopnih pobjeda poraz su upisali u najvažnijoj utakmici, u dvoboju s izravnim konkurentom Zadrom, na krcatom ...

    Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura

    Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati...