Više

    Deseto i posljednje izdanje!

    Regius Festival najavio najveći lineup do sada: 10 bendova, 13 DJ-a i 3 glazbena kolektiva

     

    Jubilarno deseto i posljednje izdanje šibenskog Regius Festivala okupit će 12. i 13. srpnja na Martinskoj deset bendova, 13 DJ-a i tri domaće organizacije i kolektiva, Takeover, Oksid i RatCat koje će svojim programom ispratiti Regius na ‘Last Dance’.

    Nakon devet godina festivala i svih njegovih specijalnih izdanja, na Regius ne treba trošiti velike riječi pa je najbolje odmah ‘u glavu’ posvetiti se najvažnijoj temi ovoga ljeta, a to su izvođači.

    BRKOVI
    Oni su stari prijatelji festivala, i sjajno je što dolaze na ‘Last Dance’ jer su nastupili i na drugom Regiusu davne 2012. godine na šibenskoj Jadriji. Ove godine slave 20 godina benda i obilježavaju to velikom europskom turnejom koja uključuje i Šibenik što je za Regius veliko zadovoljstvo i čast.

    MILE KEKIN & BAND
    S novim bendom na turneji ‘Soundtrack za život’ Kekin donosi retrospektivu cijele karijere, od najvećih hitova Hladnog Piva do solo projekata, a sudeći po odjecima iz drugih gradova regije, radi to fantastično. Na Martinskoj, koja je stara punkerska i nova festivalska štacija, Kekin i bend će biti na najboljoj radnoj temperaturi za top svirku na kojoj će sigurno svi pjevati sve pjesme.

    IDEM
    Ovaj solo projekt Antuna Alekse, trombonista bendova Porto Morto i JeboTon Ansambl te gitarista i pjevača benda Trophy Jump, jedna je od većih hrvatskih muzičkih priča ovoga trena. Nakon šest singlova i objave albuma ‘poyy’, IDEM je u niti godinu dana postojanja osvojio publiku i kritiku, pokupio Porina za najbolje novo ime godine, kao i tri Rock&Offa za izvođača godine, album godine i ‘veliki prasak’ kakav će odjeknuti i na ljetnoj pozornici Regius Last Dancea.

    KUZMA & SHAKA ZULU
    Ako je Bog smislio bolje ime za zadnji Regius od ovoga, sigurno ga je uzeo za sebe, posebno u trenutku kada Kuzma & Shaka Zulu slave 30 godina na sceni. Bit će to milina na Martinskoj, bit će zaista spektakl.

    D DIPLINZI, MORLAK I PULL OFF
    Tri jaka imena s lokalne scene predstavljaju srž i bit Regiusa i onoga što mu je bilo poslanje, a to je da osim dovođenja najboljih glazbenih imena svojoj publici, priliku daju i ponajboljim lokalnim artistima, da se pojave na velikoj pozornici i ostave traga A na tom tragu je i šlag na kraju koncertnog popisa za Regius main stage, trojka: šibenske rock legende ponovno okupljene i uvijek rado viđene D Diplinzi, drniški rock cover bend Morlak koji na svoj način izvodi najveće rock hitove, te novooformljeni glazbeni projekt iskusnih glazbenika, vodički Pull Off koji će se predstavit publici u jednom od svojim premijernih nastupa.

    HIGH SCHOOL ROCK
    Zovu se Freston, RetroVizija i Krivo skretanje, članovi su im srednjoškolci, a kao da sama činjenica da neki klinci imaju potrebe danas za rock and rollom nije sama po sebi fantazija, ovi šibenski mladi muzičari još i zvuče odlično. Svojim umijećem i talentom nastavljaju i u ovom stoljeću rockersku tradiciju grada koji je iznjedrio prve rock sastave na ovim prostorima istih godina kada su nastajali The Beatles i Rolling Stones.
    I dok je rock vječan i oduvijek je bio dio Regius identiteta, festival je u sebe tijekom godina ugradio i sve ono kvalitetno od muzike što je donosilo vrijeme i rado se, radi sebe i svoje publike, umrežavao s drugim promotorima, organizatorima i kolektivima.

    OKSID ELECTRONIC
    Ekipa iz uvijek aktualne i jako aktivne šibenske udruge Oksid radi sjajne glazbene programe u svom disku na Ražinama pa je veliko zadovoljstvo najaviti da na zadnjem Regiusu imaju vlastiti stage na kojem će nastupiti Bassler, Uabua, Slavonio, Ščak i Fila, donoseći široku lepezu elektronike koja će rasplesati baš svakoga.

    TAKEOVER
    Ovo sveto ime sinonim je za odličan trash party zadnjih godina u Šibeniku, ali ne samo za trash jer rade i druge super zabave s posebnom atmosferom i iznimnom posjećenosti oduševljene publike. Na ‘Last Dance’ šalju svoje rezidente Stellu i Škalju koji će na Takeover stageu puštati najbolje od muzike svačije mladosti i bit će to party koji se ne propušta.

    RATCAT
    A pojam party, zna se, na sceni elektroničke glazbe znači event, zabavu ili žurku po kakvima je nakon 150 održanih programa poznata šibenska organizacija koja u doslovni underground šibenskog Tunela dovodi DJ artiste iz cijeloga svijeta. Na Regius ‘Last Dance’ dovode hvaljenog meksičkog DJ-a i producenta Muftija, residente NeedleDropa i Paleolitika s kojima će na tom stageu nastupiti Nicehell i Chuddak te u nikad viđenoj kombinaciji SuggaDaddy i frontmen banda Ti Ritu Piri Pip Špula.

    Ovoliko raznolike i odlične muzike i egzotičnih izvođača na jednome mjestu ima samo Regius Festival Last Dance, za koji su od danas u prodaji festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 EUR što uključuje i trodnevni besplatni kamp na Martinskoj i popratni dnevni program o kojem će više riječi biti u narednim priopćenjima.

    A odbrojavanje do zadnjeg plesa službeno kreće ove subote, 15. lipnja velikim trash partyem u Tunelu gdje će se održati i izložba recikliranog električnog i elektronskog TREŠA by Štraca koja će u ekskluzivnom izdanju biti i na Martinskoj tijekom festivala, jer Regius od prvog izdanja podržava zaštitu okoliša i naše divne prirode u čijem netaknutom raju ćemo zaplesati sredinom srpnja.

    Podsjetimo, zadnje festivalsko izdanje Regiusa održalo se 2019. godine. Od 2020. brend Regiusa prisutan je kroz projekte Regius Mini Break i Powered by Regius, a ovog ljeta zatvara se omiljeni šibenski glazbeni festival.

    Regius Festival realizira se kroz šibensku PARK organizaciju koja je u 13 godina aktivnog djelovanja zaslužna za brojne glazbene, kulturne i druge projekte u Šibeniku i okolici.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Hrvatski otok ostao bez odvoza otpada: “Žao mi...

    Otok Kaprije u šibenskom arhipelagu do daljnjeg je ostao bez odvoza otpada nakon što je u utorak direktor šibenske tvrtke Zeleni grad Novica Ljubičić...

    Umirovljenicima uskoro stiže poklon na račune: Evo za...

    Prema najnovijim informacijama, usklađivanje mirovina za srpanj moglo bi rezultirati povećanjem od otprilike sedam posto, prema preliminarnom izračunu mirovinskog stručnjaka Željka Šempera. Uobičajeno, isplate...

    MORH uputio važnu poruku građanima: Zamolili su za...

    Ministarstvo obrane (MORH) izvijestio je u utorak da se provode redovite letačke aktivnosti aviona Rafalea, pa će se buka avionskih motora u narednom razdoblju...

    Predstavljanje edukativne slikovnice ‘Neobično putovanje’ u srijedu ispred...

    U sklopu literarnih večeri ' Poznati Šibenčani čitaju' na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku u srijedu, 26. lipnja u 19 sati ispred Gradske...

    NAJNOVIJE

    Hrvatski otok ostao bez odvoza otpada: “Žao mi je, imali smo dobru volju”

    Otok Kaprije u šibenskom arhipelagu do daljnjeg je ostao bez odvoza otpada nakon što je u utorak direktor šibenske tvrtke Zeleni grad Novica Ljubičić...

    Umirovljenicima uskoro stiže poklon na račune: Evo za koliko će im se povećati mirovina

    Prema najnovijim informacijama, usklađivanje mirovina za srpanj moglo bi rezultirati povećanjem od otprilike sedam posto, prema preliminarnom izračunu mirovinskog stručnjaka Željka Šempera. Uobičajeno, isplate...

    MORH uputio važnu poruku građanima: Zamolili su za strpljenje i razumijevanje

    Ministarstvo obrane (MORH) izvijestio je u utorak da se provode redovite letačke aktivnosti aviona Rafalea, pa će se buka avionskih motora u narednom razdoblju...

    Predstavljanje edukativne slikovnice ‘Neobično putovanje’ u srijedu ispred Knjižnice

    U sklopu literarnih večeri ' Poznati Šibenčani čitaju' na 64. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku u srijedu, 26. lipnja u 19 sati ispred Gradske...