U ugodnom ambijentu prošlog tjedna održana je prva vrlo posjećena radionica zdravih i slasnih blagdanskih delicija u organizaciji Helene Jakoliš. Živimo u vremenu kada najmanje pažnje posvećujemo sebi i svom zdravstvenom stanju.
– Vjerovatno ste jedan od onih kojima smeta gluten, mliječni proizvodi i šećer ,te ste u potrazi za savjetima kako napraviti jelo da bude zdravo i slasno. Upravo su polaznici radionice uživali u pripremi svojih najomiljenijih blagdanskih slastica. Na radionici smo pripremali sirove rafaello kuglice te rafaello tortu, a za kraj smo se ugrijali u finoj gustoj aromatičnoj čokoladi uz koju smo poslužili mirisne kekse koji su se doslovno topili u ustima – prepričava nam Helena.
Pri pripremi jela korištene su namirnice koje su nutritivno bogate. Umjesto mliječnih proizvoda gdje se najčešće koristi margarin u receptima su se mijenjali ekstra djevičanskim kokosovim uljem.
-Mlijeko smo zamijenili kokosovim mlijekom, te su polaznici uživali i u domaćem bademovom mlijekom. Klasično brašno smo mijejali vrlo kvalitetnim kokos brašnom ili mljevenim orašastim plodovima poput badema. Naučili smo i koje namirnice možemo koristiti u ljekovite svrhe poput cejlonskog cimeta, đumbira, ekstra djevičanskog kokosovog ulja. Iznimno sam sretna što su polaznici bili oduševljeni sa jelima, te im se od srca zahvaljujem na predivnom druženju. Za kraj radionice sam odlučila da im pripremim iznenađenje, te su dobili male Božićne poklone koje sam radila. Napravila sam nekoliko različitih kolačića te im odlučila pokloniti kao mali znak zahvale pažnje na dolasku i predivnoj atmosferi – kazala je Helena te se zahvalila sponzoru Sveta hrana što joj je omogućio najbolje proizvode na bazi kokosa robne marke dr. Goerg. Osim njega polaznici su i degustirali robnu marku Planet bio. A za sve delicije koje su radili koristili su odličan super blender Vitamix.
FOTO: Dolores Bura