Oko dvije tisuće porcija bakalara, u kuhinjskoj režiji u mega teći Udruge obrtnika grada Šibenika, razgrabljeno je danas ispred šibenskog kazališta.
– Recept je jednostavan, 100 kilograma bakalara, 300 kilograma krumpira, puno posla oko čišćenja kapule, naša mega teća i to je to. Bakalar smo radili na tradicionalan način, na brudet, kakav je najpopularniji u Šibeniku- kaže Joso Smolić, predsjednik udruge.
Šibenčani su bili dosta disciplinirani, nije bilo guranja, svi su došli do svojeg pijata.
– Nažalost, bakalar su ne tako davno mogli priuštiti svi, a danas je postao luksuzna roba. Namjera nam je bila da svi koji vole tu deliciju za Badnjak dobiju barem jedan pijat- kaže Smolić.
Stvorio se šušur ispred kazališta, improvizirani su stolovi za objed i od spremnika za otpad. A ono što nam je osobito drago je da je i ulični svirač Darko dobro napunio svoju futrolu za gitaru.