Hrvatska zajednica županija predstavila je u Osijeku jedinstvenu kuharicu pod imenom ‘Volim svoju županiju – Tradicionalna jela prema modernoj recepturi’. U njoj su mjesto pronašla i dva autohtona skradinska recepta, dobro poznati rižot i torta.
Riječ je o kuharici koja donosi spoj tradicionalnih recepata naših baka i modernog kulinarskog pristupa, a suvremeni duh udahnuo im je poznati slavonski chef Tomica Đukić. Županijska kuharica predstavlja nastavak devetogodišnjeg foto natječaja ‘Volim svoju županiju’, zbog čega naslovnicu kuharice krasi pobjednička fotografija natječaja iz 2024. godine.
Inspiracija ovog projekta je raznolikost gourmet baštine Hrvatske, a ovo kulinarsko izdanje nije samo zbirka recepata, već predstavlja projekt za dodatno pozicioniranje Hrvatske na gastronomskoj mapi. Spajajući 20 hrvatskih županija i Grad Zagreb, kuharica pokazuje snažnu sinergiju regionalnih posebnosti u jedan prepoznatljivi nacionalni brend što će sigurno biti prepoznato u Hrvatskoj, ali i šire.
Iako nije namijenjena komercijalnoj prodaji, kuharica “Volim svoju županiju – Tradicionalna jela prema modernoj recepturi” bit će moćan ambasador hrvatskog identiteta i brenda na domaćoj i međunarodnoj sceni, predstavljajući Hrvatsku kao zemlju bogate kulturne baštine, ukusnih recepata i vrhunske gastronomije.
Promociji Kuharice odazvali su se i Franjo Orešković, župan Vukovarsko-srijemske i Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije.
Cijelu kuharicu možete preuzeti OVDJE.
kuharica_web