Jučer je u Vodicama u hotelu Imperial održana zadnja od pet kuharskih radionica u sklopu projekta ‘Domaće u vrtiće’. Radionicu je vodio renomirani zadarski kuhar Renato Kraljev, a sudjelovalo je kuharsko i zdravstveno osoblje dječjih vrtića Tamaris – Vodice, Spužvica – Tisno, Sunce – Brodarica, Mendula – Pirovac i Dječjeg vrtića Drniš.
U pet dana radionica pripremala su se različita jednostavna i nutritivno bogata jela: povrtne juhe, rižoto, pašte, glavna jela od mesa, kruh focaccia (fokača) i različiti kolači.
Svrha aktivnosti je edukacija kuharskog osoblja i zdravstvenih djelatnika dječjih vrtića o pripremi jela od lokalnih poljoprivrednih proizvoda prilagođenih dječjem uzrastu i potrebama te edukacija o važnosti raznolike prehrane temeljene na domaćim poljoprivrednim proizvodima (mediteransko voće i povrće).
Sva jela koja su se pripremala na radionicama nalazit će se u dječjoj kuharici koja će se tiskati i podijeliti u vrtićima. Dječja kuharica ima za cilj ponuditi jednostavna jela temeljena na lokalnim i sezonskim namirnicama i ukazati na važnost zdrave prehrane od najranije dobi.
Samu kuharicu i više informacija o događaju možete pronaći OVDJE.