Recept za pizzu od lažnog tijesta bio je jedan od omiljenih recepata blogera vegetarijanaca prošle godine. Priprema se tako da se naribaju tikvice i što bolje iscijede od viška tekućine pa se pomiješaju sa zobenim (ili nekim drugim) brašnom te chia sjemenkama koje prethodno ostavite u malo vode da nabubre. Ispecite ga u limu za pečenje, nadjenite omiljenim sastojcima za pizzu pa zapecite. U tijesto umjesto chia sjemenki možete umiješati jaja i sir te oblikovati u kruščiće.
Imate li cvjetaču, ali nemate kruha izmiksajte je, ali pazite da se ne pretvori u kašu. Blanširajte je ili kuhajte je u mikrovalnoj oko sedam minuta ili dok ne omekša bez dodavanja vode. Mrvičastoj smjesi dodajte jaje, začine i mozzarellu. Smjesu stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite dok ne postane čvrsta. Kruščiće od cvjetače koristite umjesto kruha ili još kratko zapecite s omiljenim sastojcima za tople sendviče.
Kukuruznu krupicu skuhajte u temeljcu ili vodi sa začinima i malo mlijeka ili naribanog sira pa izlijte u lim za pečenje. Kad se ohladi narežite je na manje komade i zapecite u pećnici ili u vrućem ulju.
Oopsie ili „upsi“ je kruh koji ima minimalnu količinu ugljikohidrata zbog čega je omiljena poslastica onih koji paze na liniju. Pripremite ga tako da napravite snijeg od bjelanjaka i malo soli, a žumanjke izmiješajte sa krem sirom i praškom za pecivo. Nježno umiješajte snijeg pa stavite u hrpicama na lim za pečenje. Pecite 25 minuta na 150°C i poslužite sa šunkom, sirom ili marmeladom, piše zadovoljna.